Pretraga

U igri živaca zagrebačke studentice izgubile duel za broncu na Europskom futsal prvenstvu

A- A+

Ženska reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu nije uspjela je osvojiti broncu na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu u portugalskoj Bragi! Sve do polufinala djevojke su bile nedodirljive, a onda su upale u krizu tek u jednom poluvremenu, što je bilo dovoljno da uporne Nijemice sa Sveučilišta Münster, odu u finale, a popularne ‘Futsal žene’ u borbu za broncu.

foto: Facebook Unisport.zg

Nažalost i u utakmici koju su danas odigrale protiv National Pedagogical Dragomanov Universityja u duelu za treće mjesto, prosule su vodstvo od 4:1 iz prvog poluvremena, a nepunih sedam minuta prije kraja, još uvijek je bilo 5:3 za naše predstavnice. Ukrajinke su potom s pet igračica u polju, došle do neriješenog rezultata, da bi 80-ak sekundi prije kraja povele s konačnih 6:5.

Ukrajinke povele, a onda uslijedio uragan hrvatskih studentica

Izdvojeni članak

Studentica zagrebačke Ekonomije potpisala za talijanskog prvoligaša: Sve je počelo na igralištu s dečkima

Ukrajinske su studentice bile inferiorne u cijelom prvom poluvremenu, ali su ipak povele u osmoj minuti utakmice. Nakon niza sjajnih poteza i šansi za hrvatske predstavnice, Ukrajinke su dočekale jedno pogrešno dodavanje i dale gol.

No, taj gol kao da je razljutio reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu jer su u narednih 12 minuta prvog poluvremena zabile čak četiri gola. Zgoditci Sandre Trstenjak i Marije Žagar su vrijedni prikazivanja na TV špicama, a u snimci ponad teksta, imate priliku pogledati sve golove.

Valja istaknuti i da gol za 1:1 maestralne Tomislave Matijević, na čijim krilima je reprezentacija i došla do ovog visokog plasmana, nije ništa manje lijep.

Sve je mirisalo na broncu, ali…

Ukrajinke s pet golova u nastavku došle do trećeg mjesta

U drugom poluvremenu ukrajinske studentice su rano uspjele smanjiti vodstvo na 4:2, ali kako se utakmica približavala kraju, postajale su sve nervoznije pa su u toj nervozi, zaradile i crveni karton. No, u dvije minute s igračicom više, Futsal žene nisu uspjele povećati vodstvo na 3 razlike.

Izdvojeni članak

Bez poraza otišli do kraja i uzeli titulu: Poznat prvak Sveučilišne futsal lige u Zagrebu

I ponovno u jeku povoljnog rezultata i dobrih vibracija, koje su vladale među igračicama Sveučilišta u Zagrebu, studentice National Pedagogical Dragomanov Universityja, smanjile su na 4:3.

Ali ponovno kada su se okolnosti na terenu počele mijenjati u negativnom smjeru, ukazala se fantastična Tomislava Matijević. Ova studentica Ekonomskog fakulteta, inače i futsal igračica talijanskog prvoligaša A.S.D. Biscegliea, dobro izveden korner, hladnokrvno je pospremila u mrežu za 5:3.

No, to je tek naznačilo početak kraja. Valjda u sljedećem napadu, kapetanica ukrajinske ekipe, smanjila je na 5:4, a potom tri minute prije kraja i izjednačila rezultat.

Nakon što su studentice zagrebačkog sveučilišta prosule cijelo vodstvo, jasno je bilo da su Ukrajinke u psihološki stabilnijem položaju. Na krilima velikog povratka, 80-ak sekundi prije kraja uspjele su i povesti 6:5, što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Ipak valja reći da je ženska futsal reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu postigla sjajan rezultat, iako će bar nekoliko dana ostati gorak okus, budući da su propustile vodstvo iz prvog poluvremena i u borbi za finale i u borbi za broncu.

Golove koje su postigle Futsal žene pogledajte u 34., 40., 45., 54. i 90. minuta livea. Još jednom ističemo gol Sandre Trstenjak (45.), jer se takva kombinacija, a onda i egzekucija rijetko viđa.