Pretraga

Mladi hrvatski rukometaši pobjedom protiv Srbije osigurali polufinale sa Slovenijom

A- A+

Europsko kadetsko rukometno prvenstvo održava se od 11. do 21. kolovoza u Zagrebu i Koprivnici. ‘Mladi kauboji’ bez poraza su došli do polufinala, u kojem ih danas u 20 sati čeka Slovenija.

foto: HRS Facebook

Posljednju utakmicu druge faze natjecanja dobili su vršnjake iz Srbije rezultatom 35:29. Najbolji među hrvatskim kadetima u srijedu je bio Ivan Martinović s osam pogodaka, a po četiri gola zabili su Tin Lučin i Leon Strbad. Odličnu predstavu ponudili su i vratari Mateo Radočaj (deset obrana) te Ivan Panjan, koji je ‘skinuo’ osam udaraca.

Momčad izbornika Luke Panze ovom je uvjerljivom pobjedom osigurala prvo mjesto u skupini i razigravanje za finale s reprezentacijom Slovenije.

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija Europsko prvenstvo je otvorila pobjedom protiv Islanda, a u drugoj utakmici pobijedila je Češku. Za prolazak u drugi krug mladi su rukometaši remizirali sa Švedskom.

U odlučujućoj utakmici, koja im je osigurala polufinale, Hrvati su bili bolji od Njemačke. Na krilima golmana Ivana Panjana (velikih 19 obrana) demolirali su Njemačku deset razlike pa im je pobjeda protiv Srbije bila samo potvrda prvog mjesta u skupini.

U borbi za finale su i kadeti Francuske i Njemačke, koji će svoju utakmicu odigrati u 17 i 30.

Polufinale između Hrvatske i Slovenije možete pogledati danas (petak 19. kolovoza) u Koprivnici u 20 sati ili preko live streama na YouTube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza, gdje se mogu vidjeti i prethodne pobjede ‘Mladih kauboja’.