Pretraga

Nije išlo protiv Brazila: Srednjoškolci iz Pule drugi na svijetu u futsalu

A- A+

Učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule, izgubili su u finalu Svjetskog školskog futsal prvenstva koje se održalo u izraelskom gradu Rishon LeZionu. Prešli su sve prepreke do sada, ali protiv Brazila koji je zbilja i na ovom prvenstvu bio bez konkurencije, nije išlo. To pokazuje i konačni rezultat od 10-0.

Slavlje nakon pobjede u četvrtfinalu u kojem su Puležani turske predstavnike nadigrali na penale

Ipak, futsal igrači iz Pule koje je vodio trener Siniša Ivanković, mogu biti zadovoljni cjelokupnim prvenstvom. Napravili su povijesni rezultat za Hrvatsku u ovom sportu, osvajanjem drugog mjesta.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Srednjoškolci iz Pule ušli u finale Svjetskog futsal prvenstva nakon dramatičnog duela s Francuzima

Podsjetimo do sada su najveći uspjeh na svjetskim školskim futsal prvenstvima imali učenici XIII. gimnazije, koji su prije dvije godine na domaćem terenu u Poreču bili brončani.

Inače osim Brazilaca, prvakinje svijeta danas su postale i njihove sunarodnjakinje, koje su u finalu svladale Turkinje. Tako su obje brazilske momčadi obranile titule, koje su osvojile 2016. u Hrvatskoj.

Ono što Puležane može veseliti osim srebrne medalje je činjenica da većinu ovog sastava čine učenici prvog i drugog razreda pa će tako mnogi od njih moći nastupiti i na Svjetskom školskom futsal prvenstvu, koje se za dvije godine igra u Francuskoj. Tada možda odu i korak dalje.

Pogledajte finale između Brazila i Hrvatske (kao i dodjelu medalja), gdje su carioce još jednom pokazale zašto su najnogometnija nacija svijeta.