Pretraga

Nikada ne biste pogodili koji se hrvatski sportaš krije iza ove fotografije

A- A+

Rođen je u Vinkovcima, prije malo više od 44 godine. Odrastao je u mjestu Privlaka, a u svom rodnom gradu kasnije je i završio gimnaziju. Nakon gimnazije, manje je to poznato, upisuje i završava Policijsku akademiju u Zagrebu. Po završetku akademije postao je član Antiterorističke jedinice Lučko, ali se od tog posla oprašta početkom 2000-ih. Danas ga, pak, znamo kao jednog od ponajboljih Hrvatskih sportaša. Pogađate, na fotografiji s naslovne nalazi se Mirko Filipović.

Još prije nekoliko godina Mirko Filipović fotografiju iz tinejdžerskih dana objavio je na svome Facebook-u. Doduše, rijetko tko bi prepoznao da se na slici nalazi baš on, a dileme i nagađanja fotka je izazvala i u našoj redakciji.

Izdvojeni članak

Cro Cop održao predavanje na EFZG-u i prisjetio se svog odlaska na studij

Iako se njegova ljubav prema borilačkim sportovima rodila još u tinejdžerskoj dobi, na natjecanjima je počeo sudjelovati tijekom studija na Policijskoj akademiji.

Prije otprilike dvije godine, Cro Cop je održao predavanje studentima zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, gdje se prisjetio svog odlaska na studij i oproštaja od samohrane majke.

– Stojimo pred vlakom i vadi ona meni posljednjih 400 maraka koje je imala u džepu. Nisam ih htio uzeti. Potom nudi 200 koje uzimam i krećem za Zagreb. Sjećam se kako se u jednom trenutku raspala i zaplakala. Plače ona, plačem ja. Sjedam u taj vlak i kažem joj da će sve biti okej, ispričao je tada Cro Cop i studentima savjetovao kako je najvažnije gledati svoja posla.

Inače, u dosadašnjoj je sportskoj karijeri Cro Cop prikupio 37 pobjeda i 11 poraza, a novi meč očekuje ga ovog vikenda.