Pretraga

Obrazovni karton rukometne repke: Dio ih još uvijek studira, dvojica su završila glazbenu školu, a jedan od njih bio je predsjednik razreda

A- A+

Ovih dana nitko nije u fokusu kao članovi hrvatske rukometne reprezentacije, a javnost je zainteresirana za svaki detalj njihova života. Mi smo, pak, odlučili istražiti u koje škole je išlo 14 naših rukometaša, a neki od njih za medije su otkrili i kakvi su bili učenici.

Foto: Hrvatski rukometni savez

Od trenutnog sastava za ovo rukometno prvenstvo, samo o školovanju Zlatka Horvata i Stipe Mandalinića nismo uspjeli pronaći informacije. Evo koje je škole završilo preostalih 14-ero i njihov izbornik Lino Červar.

Lino Červar

Sportski uspjesi Line Červara svima su dobro su poznati, no malo tko zna da je poznati trener po struci zapravoučitelj. Naime, Červar je rođen u Delićima kod Vrsara, a 1971. diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Puli te stekao zvanje nastavnika hrvatskoga jezika.

Ivan Stevanović

Prvi vratar reprezentacije osnovnu i srednju školu završio je u Rijeci, a zanimljivo je da je i u školskom rukometnom timu branio gol od protivničke lopte. Nakon srednje škole upisao je strojarstvo, ali se kasnije prebacio na promet.

– Prvo sam upisao strojarstvo, ali sam brzo odustao jer mi je bilo malo preteško. Onda sam upisao promet. Za sada je fakultet u mirovanju, ali se nadam da ću jednog dana završiti, kazao je lani Stevanović za Večernji.hr, dodavši kako mu je do diplome ostalo još dosta ispita.

Lovro Mihić

Poznato je samo kako je Mihić završio Osnovnu školu kralja Tomislava u Zagrebu, čime se škola u kojoj je napravio svoje prve rukometne korake jednom prilikom pohvalila na svojim stranicama.

Manuel Štrlek

Manuel Štrlek maturirao je u Upravnoj i birotehničkoj školi u Zagrebu, a 2012. upisao je studij izobrazbe trenera na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

– U sedmom i osmom razredu sam bio predsjednik razreda te išao na natjecanja iz povijesti, no kad sam se ozbiljnije počeo baviti rukometom, popustio sam zbog nedostatka vremena za učenje. Nadam se da mi fakultet neće biti problem jer me to područje zanima i o njemu već dosta znam. Svoju budućnost vidim upravo u sportu, kao trener ili sportski direktor, kazao je tada Manuel Štrlek prenosi Gloria.hr.

Ivan Čupić

Desno krilo hrvatske rukometne reprezentacije, Ivan Čupić, maturirao je u Srednjoj školi Metković, smjer strojar, piše Glas Slavonije.

Igor Karačić

Kako navodi poviše spomenuti izvor, Karačić je osnovnu i srednju školu završio u Mostaru, a u istom gradu 2015. godine diplomirao je na Fakultetu za međunarodne odnose i diplomaciju.

Marko Mamić

23-godišnjak iz Garešnice govori čak četiri jezika – engleski, francuski, njemački, a trenutno uči i poljski. Maturirao je u Srednjoj školi Augusta Šenoe u Garešnici, a uz rukomet paralelno i uspješno studira sportski menadžment.

– Prvu godinu sam riješio. Dobro je što mi profesori omogućuju da ispite rješavam preko Skypea. Škola mi je uvijek dobro išla, a odlučio sam da uz rukometnu karijeru želim imati i neku akademsku titulu, kazao je Mamić za Večernji.hr.

Jakov Gojun

Osim Mamića i Stevanovića, student je i Jakov Gojun i to Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Tako je prošle godine, nakon svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj na svom Instagramu objavio fotografiju iz koje je vidljivo da se i on, kao i većina studenata u to doba pripremao za ispitne rokove.

Domagoj Duvnjak

Kako piše Večernji.hr, osnovnu školu Duvnjak je završio u rodnom Đakovu. Kaže da je bio odličan učenik, ali najdraži predmet ipak mu je bio tjelesni. Bio je dosta brz, pa se bavio ne samo ekipnim sportovima već i trčanjem.

Upisao je Gimnaziju A.G. Matoša u rodnom gradu, ali se u četvrtom razredu preselio u Zagreb, gdje je upisao IX. gimnaziju.

Marko Kopljar

Portal Biografija.com navodi kako je Kopljar završio Osnovnu školu Julija Kempfa u Požegi te je nakon toga upisao Tehničku školu, elektronički smjer u istoimenom gradu. Tijekom srednje škole, u 3. razredu Marko je upisao i Glazbenu školu, smjer gitara.

Željko Musa

Prema informacijama dostupnim na privatnom Facebook profilu našeg kružnog napadača, Musa je završio srednju Kemijsku školu.

Luka Stepančić

Stepančić je, kako piše Sportski tjednik Max, završio Športsku gimnaziju, nakon čega upisuje Ekonomski fakultet u Varaždinu, a dolaskom u Zagreb studij izobrazbe rukometnog trenera na Kineziološkom fakultetu. Osim toga, završio je i glazbenu školu, a glavni mu je instrument bio klavir.

Igor Vori

Za Vorija je poznato samo da je srednju školu završio u Zagrebu, a svojedobno je za Večernji.hr izjavio:

– Štreber sigurno nisam bio. Nisam bio odlikaš. Bio sam uvijek vrlo dobar. Roditelji me nisu tjerali da moram proći s pet. Bili su mi potpora i bez njih ne bi tako daleko dogurao, kazao je Vori i dodao da o fakultetu nikada ni nije razmišljao jer mu je u glavi uvijek bio samo sport.

Luka Cindrić

Cindrić bivši je učenik Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u rodnom Ogulinu, a potom je u istom gradu završio i Obrtničku i tehničku školu, smjer računalstvo, piše Ogulin.hr.