Pretraga

Ponos do neba: Gimnazijalka iz Hrvatske osvojila srebro na svjetskom plivačkom natjecanju

A- A+

Već je poznato kako naši srednjoškolci nižu velike uspjehe na svjetskim natjecanjima i olimpijadama u znanju. No, ima među njima i talentiranih sportaša, što dokazuje uspjeh plivačica na Svjetskom školskom plivačkom natjecanju koje se proteklih dana održalo u Brazilu.

Foto: Druga gimnazija Varaždin

Učenice Prve i Druge gimnazije Varaždin nastupile su ovoga tjedna na Svjetskom školskom plivačkom natjecanju u brazilskom Rio de Janeiru. Kako piše portal Varazdinski.hr, najbolji rezultat ostvarila je učenica Druge gimnazije, Martina Štefinec, koja je osvojila srebrnu medalju na 50 metara prsno. Utrku za drugo mjesto možete pogledati u videu koji slijedi.

Osim što je briljirala u ovoj disciplini, gimnazijalka Martina osvojila je peto mjesto u disciplini 100 metara prsno, a u disciplini 50 metara leptir bila je 10.

Od rezultata na ovom velikom natjecanju još valja izdvojiti kako je učenica Tamara Flegar bila 11. na 100 metara prsno i 15. na 200 metara mješovito. U istoj je disciplini učenica Lea Čelić bila 13. dok je  16. mjesto osvojila u disciplini 50 metara leptir. U finalu na 100 metara leđno učenica Kaja Sabol bila je 10., dok je Elena Škrapec bila 14.

Hrvatske predstavnice na ovom svjetskom natjecanju pokazale su i izvrstan timski rad. U štafeti koju su plivale Elena ŠkrapecTamara FlegarPetra Gašparac i Kaja Sabol, u disciplini 4×100 metara slobodno, osvojile su šestu poziciju.