Pretraga

Poznati finalisti Sveučilišne futsal lige u Zagrebu: Uzbudljiv playoff donio je neočekivane borce za krunu

A- A+

Za titulu prvaka u Sveučilišnoj futsal ligi u Zagrebu borit će se Ekonomski i Građevinski fakultet. Ekonomski fakultet je prvo u četvrtfinalu prošao FER odnosno još uvijek aktualnog prvaka Lige, da bi u subotu presudio i prošlogodišnjem finalistu. Naime, u utakmici s devet žutih kartona, Ekonomija je se rezultatom 3-1 uspješno obračunala s Edward Bernaysom, koji inače s klupe vodi legendardni futsal igrač Ekonomskog fakulteta Dino Bartoluci.

Iz arhive portala srednja.hr/ foto: Ivan Božić

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Građevina se trećom uzastopnom krunom upisala u povijest

Novi stari finalist Sveučilišne futsal lige je i Građevinski fakultet. Ovaj fakultet je od 2013. do 2015. godine osvojio tri uzastopne krune u Sveučilišnoj futsal ligi, da bi potom smjena generacija dovela do nešto slabijih rezultata u naredne tri godine.

Po svemu sudeći, na pomolu je novo proljeće Građevinskog fakulteta. U dobu kada su harali sveučilišnim futsalom, karakterizirala ih je velika strpljivost i koncentracija prilikom izvođenja penala. Upravo na šesterce su i ovoga puta uspjeli uloviti novo finale.

U regularnom dijelu susreta TVZ i Građevinski fakultet su odigrali 1-1, što je bio znak da će se pristupiti izvođenju penala.

Građevinci su se u tom segmentu igre, još jednom pokazali dovoljno koncentriranima te su sve trojica pucača zabili pogotke. Golman Matija Sivec je pak obranio jedan udarac TVZ-ovcima što je bilo dovoljno za četvrti plasman u finale Građevinskog fakulteta, u zadnjih sedam sezona.

Na kraju napomenimo da se finale Sveučilišne futsal lige u muškoj konkurenciji igrati u nedjelju 28. travnja (točan termin će se odrediti naknadno) u Martinovci. Dodatnu vrijednost tom ‘prazniku futsala na Sveučilištu’ dat će i all star susret, u kojemu će se ogledati dvije momčadi satkane od najboljih igrača svih ekipa koje su ispale, dakle bez finalista.

U ženskoj konkurenciji utakmice za treće mjesto i finale će se igrati 4. svibnja, kao i utakmica za 3. mjesto u muškoj konkurenciji. Mjesto radnje će ponovno biti SD Martinovka.

U finalu ženskog turnira ogledat će se KiF i FKiT

Do finalne faze, stiglo je i natjecanje u futsalu u konkurenciji studentica. Ogledale su se stare znanice s KiF-a i Ekonomskog fakulteta te FKIT i FER. Da Ekonomija ne bi imala dvostruke finaliste, pobrinule su se KiF-ovke koje su s tijesnih 3-2, izborile još jedno finale Sveučilišne futsal lige. Tamo će ih čekati FKIT, koji je u ništa manje neizvjesnom polufinalu, izbacio FER. Iako konačni rezultat 4-1 sugerira sigurnu pobjedu FKIT, valja napomenuti da su zadnja dva gola igračice ovog fakulteta postigle u posljednjoj minuti.