Pretraga

Poznati svi ekipni prvaci na Sveučilištu u Zagrebu: FER osvojio titule u tri sporta

A- A+

Tijekom subote i nedjelje u Martinovci su odigrana finala ekipnih sportova Sveučilišta u Zagrebu odnosno saznali smo pobjednike i pobjednice u futsalu, košarci, odbojci i rukometu. FER je u muškoj konkurenciji osvojio čak tri titule, među njiima i onu u najmasovnijem sportu. Nakon što su osvojili prvo izdanje Sveučilišnog kupa, FER je pokazao apsolutnu dominaciju u futsalu okrunivši se i u Ligi pobjedom 5:3 protiv Bernaysa, u utakmici bez rezultatske neizvjesnosti.

izvor: Facebook Unisport ZG

FER je u 26 minuti vodio 4:0, da bi do kraja Bernays uspio tek ublažiti poraz. Igračem utakmice proglašen je Krešimir Tadić, koji je bio jedan od nekoliko najboljih pojedinaca Lige tijekom cijele sezone.

Finale ženskog futsala jedino se nije igralo za vikend, nego još u travnju te je bilo kudikamo neizvjesnije.  Pobjednice u duelu između Ekonomije i KiF-a smo doznali tek nakon izvođenja penala. Tvrda utakmica u regularnom je dijelu završila bez pogodaka, dok je u lutriji kaznenih udaraca KiF pokazao više koncentracije i preciznosti te došao do titule rezultatom 4:3. No, za vikend su djevojke igrale finale Sveučilišnog kupa te su se medalje obrnuto rasporedile. Ponovno su se susrele Ekonomija i KiF-a, ali je ovoga puta slavila prvospomenuta momčad rezultatom 2:1.

Izdvojeni članak

Dvije najbolje ekipe borit će se za titulu sveučilišnog futsal prvaka: Jedna od njih je po prvi put u završnici

Osim u futsalu FER se u muškoj konkurenciji za vikend okrunio i u košarci te rukometu. U košarci im se u finalu suprostavio VERN, no ni u ovom finalu nije bilo pretjerane neizvjesnosti. Završilo je 72:60.

Kod studentica je bilo još manje rezultatske napetosti, budući da su košarkašice Agronomije, svladale Filozofski s 80:51.

Kada je riječ o rukometu, tris titula su zaokružili sportaši s FER-a, pobijedivši i u tom finalu, ponovno uvjerljivo. Na suprotnoj su se strani našli studenti Hrvatskog vojnog učilišta, koji su već priredili pravu senzaciju, izbacivši KiF u četvrtzavršnici.

No, u borbi za zlato nije išlo, FER-ovci su bili bolji s 39:32. U konkurenciji djevojaka, studentice Ekonomije su izborile još jedno finale, ali su za razliku od onog u futsalu, rukometno su dobile. Protiv suparnica s KiF-a, pobijedile su 29:25.

Jedino muško ekipno finale, u kojem na parket ‘domaćeg terena’ u Martinovci, nisu stali FER-ovci je ono odbojkaško.

Apsolutnu dominaciju tijekom cijele sezone su pokazali odbojkaši Filozofskog fakulteta, koji u doigravanju nisu izgubili nijedan set. Tako ni protiv TVZ s kojim su igrali u finalu te pobijedili 3:0.

U kategoriji djevojaka, treće ekipno finale u ovoj sezoni su izborile studentice Ekonomskog fakulteta. No, ni u odbojci nisu uspjele doći do najvišeg postolja. Bolje su u finalu bile odbojkašice PMF-a s uvjerljivih 3:0.

U sva četiri navedena sporta na Unisport ZG finalsu (uz navedenu iznimku futsala za studentice) su se igrali i dvoboji za broncu pa ispod pogledajte sve rezultate i osvajače medalja. Najviše su ih ukupno, čak 4, skupili studenti i studentice Agronomije.

Futsal (M)

Finale: FER: Bernays 5:3

Za 3. mjesto: GRAF : PMF 0:1

Futsal (Ž)

Finale: KiF : EFZG 0:0 (4:3)

Za 3. mjesto: AGF: VEF 3:2

Košarka (M)

Finale: FER : VERN 72:60

Za 3. mjesto: FSB : PMF 86:58

Košarka (Ž)

Finale: AGF : FF: 80:51

Za 3. mjesto: PBF : PMF 67:55

Rukomet (M)

Finale: FER: HVU 39:32

Za 3. mjesto: AGF: VERN 20:17

Rukomet (Ž) 

Finale: EF : KiF 29:25

Za 3. mjesto: AGF:GF 37:22

Odbojka (M) 

Finale: FF : TVZ: 3:0

Za 3. mjesto: KiF : PMF 1:2

Odbojka (Ž)

Finale: EFZG : PMF 0:3

Za 3. mjesto: KiF : PF 2:1