Pretraga

Prijavite se za studentska sportska natjecanja pri Sveučilištu u Zagrebu: Od ove sezone vas čekaju veliki noviteti

A- A+

Otvorene su prijave za studentska sportska nadmetanja pri Sveučilištu u Zagrebu i one će službeno trajati do 1. studenog, premda nam organizatori neslužbeno govore da će progledati kroz prste onima koji na prijave zakasne dan ili dva. Kao značajan novitet u odnosu na prošlu godinu istaknimo uvođenje velikog nogometa među natjecateljske sportove te futsal kupa, koji će se odigravati na principu FA Cupa, dakle bez nositelja, svi u bubanj pa što kaže ždrijeb.

Detalj s futsal finala 2015. godine / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Osim toga, ono što bi moglo zanimati malo manje atletične studente željene natjecanje je e-sport, koji se također premijerno uvodi od ove godine.

Prijave za e-sport traju do 8.11.2017. a u sklopu e-sport natjecanja održavaju se League of Legends , Hearthstone, CounterStrike Global Offensive i Pro Evolution Soccer. Svaki fakultet može prijaviti jednu ekipu za e-sport (isti igrači mogu igrati više igara, kao i za svaku igru mogu biti drugi natjecatelji s istog fakulteta). Lol se igra 5vs5, Hearthstone se igra pojedinačno, CS:GO se igra 5vs5, a PES se igra 2vs2.

Uz nogomet, futsal kup i e-sport, kao novitet u ovoj akademskoj godini, organizatori su najavili hackathon, hrvanje, duathlon i uniFit.

Detalji o prijavama za momčadske sportove

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Zbog ljubavi KIF-ovci prvi puta u povijesti ‘pali’ bez borbe

Za futsal, košarku, rukomet i odbojku traju do 1.11.2017!, a ždrijeb će se održati odmah u tjednu nakon odnosno u periodu od 6. do 13. studenog. Prema neslužbenim podacima, futsal liga kao najbrojnije natjecanje, trebala bi startati već 18. studenog.

Molimo sve sportaše da se jave svojim nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture i predstavnicima sportskih udruga na visokim učilištima, poručuju iz Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza (u daljnjem tekstu Savez).

Nominativne prijave s točnim popisom igrača koji će nastupati u ligi s pripadajućim traženim podacima (osobni podaci igrača + slika + životopis) traju do 15.11.2017!

Bez potpune predane nominativne prijave ekipe, visoko učilište neće imati pravo nastupa. Nominativna prijava se predaje jednom za cijelu ekipu (ne šalju je svaki igrač pojedinačno nego voditelj ekipe za cijelu ekipu šalje ispunjenu excel tablicu, slike natjecatelja i životopise u jednom mailu na [email protected]).

Za sve sportaše spomenuti nadležni Savez ima namjeru napraviti personalizirani profil, na kojemu će biti fotografija pojedinca i arhiva statistike kroz godine, koja će uvijek biti dostupna.

– Također pripremamo i UniSport ZG iskaznice svim natjecateljima pa molimo da priložene fotografije budu u formatu kao i za osobnu iskaznicu kvalitetnog formata, poručuju iz Saveza.

Sustavi natjecanja i njegove izmjene

Izdvojeni članak

Možda nisu najbolja futsal momčad na Sveučilištu u Zagrebu, ali po boemštini im nema ravnih

Za odbojku i rukomet sustav je identičan kao i prošle godine.

Košarka Umjesto tri lige, od ove godine formiraju se dvije lige, od kojih druga liga ima dvije skupine, kako bi se napravila lakša prohodnost i mogućnost napredovanja u prvu ligu. Natjecanje u muškoj i ženskoj kategoriji će se održavati na Ekonomskom fakultetu.

Futsal Uz prošlogodišnji sustav lige koji se odigravao unutar četiri skupine, po prvi puta se uvodi i kup koji će se odigrati tijekom sezone. Maksimalan broj ekipa za prijavu na futsal natjecanje je 38 ekipa te nakon pristiglih 38 prijava, više neće biti moguće prijaviti ekipu, stoga se preporučuje sportskim udrugama ažurnost prilikom prijava sportova. Natjecanje u muškoj i ženskoj kategoriji će se održavati u S.D. Martinovka. Futsal kup nema nositelja te će se nasumičnim ždrijebom nakon svakog odigranog kola odrediti međusobni protivnici za sljedeću fazu.

Prijava za studenta bolničara

Izdvojeni članak

Upoznajte Crne pande – prvu navijačku skupinu u povijesti Sveučilišta u Zagrebu

Pozivaju se svi redoviti studenti i studentice biomedicinske struke u Zagrebu da se prijave za studente-bolničare.

Po obradi prijava, kandidati će biti obaviješteni putem maila. U prijavi je potrebno ostaviti kontakt broj i životopis.

Prijave se šalju na mail [email protected] s naslovom maila “Prijava-bolničar”. Prijave traju do 1.11.2017., a prilikom odabira kandidata, prednost će se dati:
-studentima viših godina studija
-studentima s prijašnjim sličnim iskustvima
-studentima s položenim nekim od ERC-ovih tečaja održavanja života ( npr. Tečaj osnovnog održavanja života) ili slično.