Pretraga

Sada Ligu prvaka imamo i na Sveučilištu u Zagrebu: Nije tolika lova u igri, ali bit će zabavno i uzbudljivo

A- A+

Tijekom prošle godine futsal, odnosno brojem sudionika najmasovniji sport na Sveučilištu u Zagrebu, postao je bogatiji za jedno natjecanje. Ligi se pridružio kup, a uoči nove sezone pobjednici i pobjednice oba navedena natjecanja, odmjerili su snage u još jednom, trećem futsal natjecanju – Superkupu. No, u Zagrebačkom sveučilišnom sportskom savezu su procijenili da među studentima ima interesa i za četvrto natjecanje u ovom sportu, kojemu su dali ime Liga prvaka.

foto: UniSport ZG

Jučerašnjim ždrijebom doznali smo tko će se s kim ogledati na dvokružnom turniru, na kojemu će se natjecati 16 fakultetskih futsal timova, raspoređenih u četiri skupine s po četiri ekipe.

Izdvojeni članak

Veliko iznenađenje na startu Sveučilišne futsal lige u Zagrebu: Branitelj naslova pokleknuo pred Medicinarima

Od tih 16 ekipa, osam ih se izravno plasiralo u natjecanje, ostvarivši plasman u četvrtfinale Sveučilišne futsal lige u protekloj sezoni. Za ostalih osam ulaznica u Ligu prvaka, borile su se ekipe koje su u prošlogodišnjem prvenstvu bile pozicionirane od 9. do 24. mjesta, s tim da su timovi plasirani od 9. do 16. pozicije, bili nositelji u kvalifikacijskim duelima. To znači da su za protivnike u kvalifikacijama dobivali ekipe od 17. do 24. mjesta i to po poznatom principu 9. protiv 24., 10. protiv 23. i tako dalje.

Kroz taj sustav je još osam ekipa osiguralo svoju ulaznicu za Ligu prvaka, koja će se igrati svake nedjelje od 19 do 23 sata. U ispod priloženom Facebook postu, možete vidjeti četiri para prvog kola. Svako kolo će se igrati dvije nedjelje, a valja napomenuti kako je prošlogodišnji viceprvak Edward Bernays odustao od natjecanja te je njegovo mjesto zauzela Veterina, koja je bila prva po rangu, među ekipama koje se nisu izravno plasirale na turnir.

Natjecanje se igra dvokružno, a nakon dakle šest kola, po najbolja dva iz svake skupine prolaze u četvrtfinale, nakon čega slijede polufinale i finale. Baš kao i u poznatom velikonogometnom imenjaku, i u ovom futsal natjecanju na zagrebačkom Sveučilištu, sve faze natjecanja osim finala se igraju na dvije utakmice.

Još kao detalj izdvojimo da se uoči četvrtfinala održava ždrijeb u kojem će u jednom bubnju biti pobjednici skupina, a u drugom drugoplasirane ekipe, dok će se prije polufinala održavati ždrijeb u kojem se jedino neće moći susresti ekipe koje su bile u istoj skupini.

Raspored natjecanja po skupinama Sveučilišne Lige prvaka (u iznimnim situacijama, a u dogovoru s ekipama može doći do izmjene rasporeda)