Pretraga

Student FSB-a najbolji sportaš Hrvatske: Tek mu je 21, a trenira već 17 godina

A- A+

Gimnastičar Tin Srbić, koji je ujedno i student 3. godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje, osvojio je prvu svjetsku zlatnu medalju za hrvatsku gimnastiku, radi čega ga je Hrvatski olimpijski odbor proglasio najboljim sportašem Lijepe naše u 2017.

Tin Srbić / Screenshot: YouTube

Tin je pravi primjer da se može ‘ratovati na više frontova’, samo treba biti organiziran. Tako je nakon osvajanja svjetskog zlata na preči u Montrealu na novinarsko pitanje kako stigne uskladiti sve obveze, Tin skromno izjavio: “Sve je stvar dobre organizacije, nakon učenja i treninga stigne se popiti i kava s prijateljima.”

Inače Srbić je u kvalifikacijama za spomenuto svjetsko gimnastičko prvenstvo bio ukupno treći, a u svom prvom nastupu na SP-u, 21-godišnji student iz Zagreba odmah je i pobijedio. U kvalifikacijama je odradio vježbu za ocjenu 14.366, a u finalu je bio još bolji i s ocjenom 14.433 uvjerljivo osvojio zlato i drugu medalju za hrvatsku gimnastiku na svjetskim prvenstvima, nakon bronce Marija Možnika iz 2014. godine, također na preči.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zagrebu među više od 4.000 studenata sportaša, nagradilo one najbolje

No, da bi došao do ovog najvećeg rezultata u povijesti hrvatske gimnastike, prethodile su godine truda, rada i odricanja. Preciznije sve je počelo kada je Tin imao 4 godine, odnosno u dobi kada se mnoga djeca još uvijek bore s ravnotežom u hodu.

Dakle sada ima 21 godinu, a u gimnastici je već 17 godina. Dodamo li tomu da je u posljednjih pet godina propustio samo četiri treninga, rezultat nije mogao izostati.

Detaljnu Tinovu sportsku i životnu priču, kao i iskustvo iz Montreala te sve misli koje su mu se motale po glavi u kvalifikacijama, finalu te u iščekivanju ocjena, možete pročitati u postu ispod.