Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] Četiri najkompletnije ekipe borit će se za titulu

A- A+

Na četvrtfinalnim dvobojima Sveučilišne futsal lige u Zagrebu, zabilježeni su očekivani rezultati, a najbliže iznenađenju bili su futsal igrači Ekonomskog fakulteta, koje je par minuta dijelilo od penala protiv Kineziologa. No, crveni karton u 36 minuti pokazao se presudnim. U polufinale najbrojnijeg studentskog natjecanja u Zagrebu, plasirali su se još VERN, FER 1 te branitelj naslova Građevinski fakultet.  

Hoćemo li ponovno u finalu vidjeti duel Grbeša – Perković ili će se tamo naći neki drugi junaci?! / foto: Ivan Božić srednja.hr

Za titulu najboljeg na Sveučilišnoj futsal ligi u Zagrebu borit će se FER 1, VERN, Građevinski te Kineziološki fakultet. Najteže je polufinale izborila ekipa KiF-a, pobijedivši s tijesnih 3-2 Ekonomiju.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Političke znanosti nakon devet godina u četvrtfinalu

Najneizvjesniju utakmicu odlučio crveni karton 

Odlučujućem golu u 37. minuti, prethodilo je crveni karton.

– Nismo dobro otvorili utakmicu, prvo poluvrijeme je KiF dominirao. Početkom drugog smo konsolidirali redove, preuzeli inicijativu, izjednačili i imali još nekoliko izrazitih prilika koje nažalost nismo iskoristili… Ne mogu se oteti dojmu da smo imali više izglednih situacija i da smo trebali proći dalje, međutim,to je nogomet, sretno KiF-u u nastavku natjecanja, dakako razočarano, ali u sportskom tonu, rekao nam je Mario Jeličić, strijelac jednog od dva gola za Ekonomski fakultet.

Naime, u 36. minuti pri rezultatu 2-2 igrač ovog fakulteta Tvrtko Pajalić, dobio je crveni karton, a odmah potom KiF je pogodio za pobjedu.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Ovo su svi parovi osmine finala

Bez napetosti u ostala tri četvrtfinalna dvoboja

U pohodu na svoju četvrtu uzastopnu krunu, igrači Građevinskog fakulteta krenuli su furiozno. Već do četvrte minute, Nikola Perković je dvama golovima destabilizirao Promet.

Do kraja poluvremena, rezultat je narastao na 4-0. Iako su odmah početkom drugog poluvremena smanjili na 4-1, igrači Fakulteta prometnih znanosti nisu imali snage za ozbiljniju rezultatsku prijetnju. Na kraju je završilo s 6-2.

VERN je kroz sezonu štedio svoje najbolje igrače, ali je četvrtfinale bilo signal za opću mobilizaciju. Tako su u kadru protiv Fakulteta političkih znanosti bili i inače odmarani prvoligaši Grbeša, Matošević te Petrović. U takvim okolnostima, FPZG nije mogao više od 1-8.

FER 1 je rezultatski bio gotovo jednako uvjerljiv protiv RGNF-a. Završilo je 6-0 uz tri gola Josipa Grubeše. On se s ova tri gola izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca, na kojem se s po 18 golova sada nalaze tri igrača. Njegov kolega iz ekipe Krešimir Tadić te Dominik Vukojević iz RRIF-a.

Parovi polufinala su:

FER 1: Građevinski fakultet

VERN: Kineziološki fakultet