Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] FER nije među četiri najbolja prvi put u zadnjih devet godina

A- A+

U polufinalu Sveučilišne futsal lige u Zagrebu igrat će Građevinski protiv Pravnog fakulteta te Baltazar Adam Krčelić (BAK) i VERN. FER je imao dvije ekipe u četvrtfinalu no nijedna se nije uspjela plasirati među četiri najbolja. Kada se radi o njihovoj prvoj momčadi, otkada se bilježe rezultati Lige na službenim stranicama saveza, dakle od sezone 2006./2007., FER nikada nije bio slabije plasiran od četvrtog mjesta. S druge strane BAK-u je ovo najveći uspjeh uopće u Ligi, a Pravu u posljednjih devet godina.

Sveučilišna futsal liga u Zagrebu došla je do predzadnje, polufinalne faze u kojoj će se ogledati Građevina i Pravo te Baltazar Adam Krčelić i VERN. FER 1 je u zadnjih osam sezona svaki puta među četiri najbolje ekipe na Sveučilištu, no ove godine taj plasman neće ostvariti, budući da ih je aktualni prvak Građevinski fakultet izbacio u četvrtfinalu nakon izvođenja penala.

Suđenje nije bilo dostojno faze natjecanja

U spomenutom ogledu Građevine i FER-a 1 utakmica je bila neizvjesna do samog kraja te je na kraju odlučila lutrija šesteraca.

– Bili smo podjednaki, mada moram spomenuti katastrofalno suđenje, koje je utjecalo na kvalitetu nogometa i nije bilo dostojno faze natjecanja. Sudio je samo jedan sudac, koji je donio niz diskutabilnih odluka. Iz prve situacije koja je nastala nakon pogreške sudca primili smo gol pa je zatim FER imao sporan penal koji su promašili.

Mi smo poveli s 2-1, da bi oni do kraja uspjeli izjednačiti i odvesti utakmicu u penale. Obranio sam dva od četiri njihova udarca i tako smo prošli, detaljno nam je ispričao Ivan Ivić, golman i kapetan ekipe Građevinskog fakulteta.

Dodao je da su njihovi protivnici u polufinalu, malonogometaši Pravnog fakulteta mlada ekipa puna želje, koju krasi kolektivna snaga i koja će biti opuštenija jer ‘nemaju što izgubiti’.

Kada se radi o čistoj statistici, u posljednjih devet sezona Pravni fakultet nije bio bolje plasiran od šestog mjesta, tako da su ove godine već napravili veliki iskorak dolaskom među najbolje četiri ekipe Lige.

Ako budemo pravi, protivnika se neće puno pitati

Već smo spomenuli da se na službenim stranicama Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza bilježe rezultati od sezone 2006./2007. U tom periodu VERN je poput FER-a 1, svaki put bio među četiri najbolje ekipe, ali nikada nije otišao do titule.

Prošle sezone su bili najbliže tom ostvarenju, kada su došli do finala, ali na kraju je Građevina bila bolja. Na putu im stoji BAK, kojem je ovo, kako god se odigralo polufinale, najveći uspjeh u Sveučilišnoj futsal ligi.

– Još nijednom nismo bili prvaci Zagreba dok smo čak dvaput osvajali državno prvenstvo, tako da imamo veliki motiv po prvi puta osvojiti gradsko prvenstvo. Mislim da nas ove godine neće nitko uspjeti zaustaviti na tom putu.

Naši protivnici u polufinalu zaslužuju poštovanje. Poznajemo njihove igrače i kvalitete, ali mislim da sve ovisi o nama. Ako budemo pravi i odigramo utakmicu u skladu s našim mogućnostima protivnika se neće puno pitati i sigurno ćemo ući u finale, mišljenja je Željko Petrović, jedan od članova ekipe VERN-a.

Rezultati četvrtfinala:

VERN : ZŠEM  2-0

FER 1 : GF 2-2 (4-6 penali)

FER 2 : BAK 2-3

FPRZ : PF 1-2

Parovi polufinala:

Građevinski fakultet : Pravni fakultet / 16. svibnja u 20 sati – dvorana Martinovka

VERN : BAK / 16. svibnja u 21 sat – dvorana Martinovka