[Sveučilišna futsal liga] Građevina se trećom uzastopnom krunom upisala u povijest

Građevinski fakultet i VERN su sinoć priredili još jedan dvoboj za pamćenje u dvorani Martinovka. U finalu zagrebačke Sveučilišne futsal lige odigrali su drugo uzastopno finale, a regularnih 40 minuta nije bilo dovoljno da se dozna pobjednik. Nakon 5:5 izvodili su se penali, što se ponovno kobnim pokazalo za VERN, a pobjedonosnim za Građevinu, koja je tako osvojila i treću krunu u nizu. Brončanu medalju odnijeli su loptači Baltazar Adam Krčelića.

Mada je VERN doslovno harao tijekom cijele sezone i ušao kao favorit u finalni duel Sveučilišne futsal lige, ponovno su pokleknuli na penale te tako ostaju još uvijek bez ijedne titule u ovoj ligi. Građevina je pak došla do treće uzastopce krune što nije uspjelo nikome u posljednjih deset godina.

[Sveučilišna futsal liga] U finalu dvije iste ekipe kao i prošle godine

Dvoboj na terenu, ali i na tribinama

U početku finalne utakmice bilo je dosta nervoze s obje strane. U prvih nekoliko minuta već je isključen izbornik Građevine Filip Andabaka. No njegovi izabranici su bili puno mirniji na terenu te su prvoj polovici poluvremena već vodili 2:0.

VERN je stalnim pritiskom i posjedom lopte nastojao smanjiti rezultatsku razliku no do kraja poluvremena su postigli dva pogotka, ali isto toliko i primili tako da je poluvrijeme završeno s 4:2 za Građevince.

Istovremeno se odvijao i verbalni navijački dvoboj na tribinama, na kojima se skupilo oko 250 gledatelja. Kolege i prijatelji su došli podržati oba tabora, a nešto glasniji su bile pristalice Građevine, koji su nastojali istaknuti klasnu razliku kroz napjeve poput ‘Plaćenici’ te ‘Nije u šoldima sve’.

U tom kontekstu prozivani su suci kroz navijanje ‘uzeo si pare sudija’, iako djelitelji pravde svojim odlukama nisu nikako utjecali na ishod.

[Sveučilišna futsal liga] FER nije među četiri najbolja prvi put u zadnjih devet godina

VERN-ova kombinacija golman-igrač i zbunjenost zapisničkog stola

U drugom poluvremenu VERN je nastavio s pritiskom, ali se Građevina jako organizirano branila, a ono što bi tu i tamo obrana propustila pokriti skidao je izvrsni Ivan Ivić.

Uskoro su zabili za 5:2 i sve je izgledalo da će velikih tri razlike biti dovoljno za treću uzastopnu krunu. No VERN je sedam minuta prije kraja izvukao svoje jako oružje te se odlučio na igru s pet igrača u polju. U nešto više od pet minuta zabili su tri gola te je rezultat bio poravnat.

Na kraju je Građevina još i ‘visila’ te su se samo velikom požrtvovnošću izvukli s neriješenim rezultatom u regularnih 40 minuta.

Zatim je nastupilo desetak minuta konfuzije, budući da je zapisnički stol pokazao da se igraju produžeci, što se ispostavilo protivno pravilniku.

Građevinci su oštro prosvjedovali, budući da su imali kraću klupu te im je svakako bolje odgovaralo raspucavanje kaznenih udaraca, nego protivniku koji je nakon tri pogotka u pet minuta dobio dodatni elan.

Penali su bili dramatični u svakom značenju te riječi. Nakon pet serija, bilo je 4-4 te se nastavilo raspucavanje za pobjedu. Iako je VERN bio dva puta u poziciji da riješi pitanja osvajača titule, na kraju je svojom trećom obranom u šestercima Ivić donio treću uzastopnu krunu svojoj momčadi.

Pogledajte proslavu Građevinaca na kraju utakmice, a uskoro objavljujemo cijelu utakmicu, kao i lutriju šesteraca.

Za treće mjesto:

BAK – Pravni fakultet 3-1

Finale:

Građevinski fakultet – VERN 5-5 (12-11 p)

Odgovori