Pretraga

Sveučilišna futsal liga: Građevinci šokirali Ekonomiju i prošli u polufinale

A- A+

Da ovogodišnje polufinale Sveučilišne futsal lige u Zagrebu ne bude repriza prošlogodišnjeg, pobrinuo se Građevinski fakultet. Naime oni su rezultatom 3:1 savladali Ekonomiju, napravivši na taj način najveću senzaciju četvrtfinala. U polufinale su očekivano prošli FER 1, Kineziološki fakultet, i VERN. Ove tri ekipe drugu godinu za redom borit će se za ulazak u finale. Parovi poluzavršnice su VERN i Kineziološki fakultet te FER 1 i Građevinski fakultet.

U četvrtfinalu Sveučilišne futsal lige u Zagrebu senzaciju je napravio Građevinski fakultet savladavši redovne goste završnice Ekonomski fakultet, rezultatom 3 : 1. U ostalim duelima nije bilo iznenađenja. FER 1 je pobijedio Promet, Kineziološki fakultet bio je bolji od Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, a VERN je s visokih 6:0 nadvisio Prirodoslovno – matematički fakultet.

Polufinale s mnoštvom profesionalnih futsal nogometaša.

Već su poznati parovi polufinala. Snage će odmjeriti prošlogodišnji prvaci Sveučilišne futsal lige u Zagrebu Kineziološki fakultet, te prvaci Sveučilišnog državnog prvenstva Hrvatske ekipa VERN-a. Drugi par su FER 1 i Građevinski fakultet, koji je na mala vrata ušao u polufinale. Ekonomija je bila oslabljena za dva svoja jaka pojedinca Milera i Maltarića, a mlađi igrači koji su ih zamijenili, nisu se uspjeli do kraja nositi s raspoloženim Građevincima.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Favoriti glatko do četvrtfinala

– Ne smijemo im dopustiti da se razmašu u polufinalu, jer Građevinski fakultet ima nekoliko sjajnih pojedinaca kao što su Perković i Majić. S druge strane mi moramo biti učinkovitiji u napadu, te koncentrirani u obrani, a u takvim okolnostima, mislim da smo favoriti za finale, rekao nam je svoja očekivanja od polufinala Saša Ledinšćak jedan od igrača ekipe FER 1.

Inače mnoštvo igrača svih polufinalnih momčadi, članovi su ekipa koje se natječu u prvoj i drugoj futsal ligi Hrvatske.

‘Egal’ do tri minute prije kraja

Na posljednjoj utakmici četvrtfinala koju su od 14 sati igrale prva ekipa Fakulteta elektronike i računarstva te Fakultet prometnih znanosti bilo je dosta uzbuđenja, a prvi gol je pao u 18. minuti nastavka. FER 1 je imao blagu dominaciju, ali nije uspio konkretizirati prilike. Promet se uglavnom branio i čekao svoje prilike iz kontranapada, međutim nisu uspjeli niti jednom uspjeli ozbiljnije zaprijetiti golmanu ekipe FER 1.

U drugom poluvremenu inicjativa FER-a se nastavila, te su u dva navrata uspjeli zatresti okvir gola protivnika. U 38. minuti u jednom od svojih pokušaja FER 1 je uspio razvući obranu FPRZ-a, nakon koje su dvojica igrača ostala nečuvena na samoj gol liniji te im nije bilo teško ugurati loptu u gol.

– Bili smo dosta koncentrirani tijekom cijele utakmice i bilo je samo pitanje vremena kad ćemo ih probiti. Nije bilo istaknutog pojedinca u našim redovima, ali smo ekipno vrlo dobro djelovali, dopunjavali se i ispunjavali dogovorene zadaće. Istovremeno protivniku nismo dozvolili nijednu pravu priliku. Dva – tri kontranapada koje su stvorili, nisu završili na pravi način i utakmica je morala otići na našu stranu, dao nam je svoje viđenje susreta igrač ekipe FER 1 Ledinšćak.

Nakon primljenog pogotka Prometu je preostalo samo da u posljednje dvije minute pokuša odigrati bez golmana, odnosno s pet igrača u polju. U jednoj akciji nakon brze izmjene dodavanja, igrač Prometa je došao oči u oči s FER-ovim golmanom, ali nije se najbolje snašao i njegov udarac je završio u gol autu. Odmah u sljedećem napadu, FER 1 kaznio je protivnika i postavio konačnih 2 : 0.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Poznati parovi osmine finala

– FER je profesionalna ekipa, koja ima voditelja, redovne treninge, puno izmjena i organiziran je u svakom smislu. Kod njih individualci nisu u prvom planu, ali je kolektiv vrlo snažan. S druge strane kod nas organizacija nije približna njihovoj, interes za nastup na Sveučilišnoj ligi nizak je na našem fakultetu, tako da više nismo mogli ni očekivati. Uz to u ovoj utakmici imali smo izostanak dva naša sjajna pojedinca odnosno Matana, koji je otišao nastupiti za futsal reprezentaciju BiH-a te Horvatina koji je igrao za svoj klub Trešnjevku. U takvim okolnostima nismo mogli više, tako da nam ostaje samo čestitati FER-u na zasluženoj pobjedi, rekao nam je najbolji pojedinac Prometa u današnjoj utakmici Vinko Palac.

Utakmicu FER-a i Prometa pratilo je oko 50-ak gledatelja. Termini odigravanja polufinala znat će se uskoro, a najvjerojatnije će to biti prvi vikend nakon Uskrsa.