Pretraga

Sveučilišna futsal liga: Tučnjava Agronomije i Šumarstva, FER-u derbi kola

A- A+

Nakon gotovo dvomjesečne stanke odigrano je drugo kolo Sveučilišne futsal lige u Zagrebu. Derbi kola odigrali su FER i Ekonomija koji već zadnjih 5-6 godina igraju značajnu ulogu u natjecanju. Dogodile su se i nemile scene u dvoboju ‘susjednih’ fakulteta Agronomije i Šumarstva. U tučnjavi koja je nastala, isključena su dva igrača Agronomije te jedan Šumarstva. Deblji kraj je Agronomije izvukla i u rezultatu, budući da je izgubila s velikih 6-1.

U drugom kolu Sveučilišne futsal lige u Zagrebu derbi kola su odigrali FER i Ekonomski fakultet, koji uvijek ciljaju na visoke plasmane. Bolji su bili FER-ovci 3:1. Iznenađenje kola priredio je Fakultet prometnih znanosti, koji je svladao prošlogodišnje finaliste Kineziološki fakultet također s 3:1. Za najveću pobjedu kola pobrinuo se TVZ, nadigravši RRIF rezultatom 10:1.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Nakon tri kola Kineziologija bez primljenog pogotka

Tri crvena kartona u dvoboju Agronomije i Šumarstva

Dva maksimirska fakulteta Agronomija i Šumarstvo, nisu baš pokazali dobrosusjedske odnose.

Naime u duelu spomenutih suparnika, dogodila se tučnjava u kojoj su isključena dva igrača Agronomije i jedan Šumarstva.

Agronomi su na kraju utakmicu izgubili rezultatom 6-1 i tako pokvarili dojam iz prvog kola. Neslužbeno doznajemo da bi sankcija za pocrvenjele nogometaše, mogla biti najmanje tri utakmice neigranja.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Ekonomisti i ZŠEM najuvjerljiviji, a golijada u konkurenciji studentica

FER uvjerljiv u derbiju, Promet iznenadio Kineziologe

Prema plasmanima prethodnih nekoliko godina i uvijek visokim ambicijama, duel Ekonomije i FER-a se nametao kao derbi drugog kola. Slavili su FER-ovci, koji su suvereno prošli kroz tu utakmicu.

– Bolje smo otvorili susret, rano smo poveli te smo držali kontinuitet cijelu tekmu. Ono što je prethodnih godina krasilo Ekonomiju, dakle borbenost, nabrijanost, čvrstina i juriš, izostala je ovoga puta, rekao nam je igrač i voditelj ekipe FER-a Saša Ledinščak.

Prošlogodišnji finalisti lige, Kineziolozi ne blistaju ove sezone. U dvije utakmice uspjeli su skupiti tri boda i postići samo dva gola. U drugom kolu ih je nadigrao Promet, koji je ovom pobjedom zasigurno najavio borbu za najviše plasmane.

– Kineziolozi su imali smjenu generacije pa su ostali samo 2-3 igrača iz ekipe koja je imala visoke plasmane prethodnih godina. Novi igrači dolaze uglavnom iz velikog nogometa te moraju još učiti o futsalu. Iako je i nama za ovu utakmicu falilo pola ekipe, čudesne intervencije golmana, kao i naša standardna i uspješna formacija tri-jedan s Vinkom Palcem u napadu, donijele su nam tri boda. Iako smo mi imali dobru predstavu, činjenica da je podmlađena ekipa KIF također je utjecala na rezultat. Mislim da oni neće ove godine ući u završnicu natjecanja, potanko nam je sve objasnio Nikola Sigurnjak s Fakulteta prometnih znanosti.

Uvjerljive pobjede u ovom kolu, ostvarile su i ekipe Fakulteta političkih znanosti, Pravni fakultet, a već smo spomenuli uvjerljivih 10-1 TVZ-a.

Sve rezultate drugog kola i tablice skupina, pogledajte u galeriji.