Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] VERN Rudarima pobjednički gol zabio tri sekunde prije kraja!

A- A+

Prošlogodišnji finalist VERN te četvrtfinalist RGNF odigrali su derbi drugog kola zagrebačke Sveučilišne futsal lige. Na kraju je u duelu prepunom uzbuđenja slavio VERN zabivši gol za 6-5 tri sekunde prije kraja susreta. Ne bi to bilo toliko šokantno da Rudarsko-geološko-naftni fakultet nije izjednačio 20-ak sekunda prije kraja utakmice, dakle također u posljednjoj minuti susreta. Uz, ovaj duel odigrano je još niz vrlo zanimljivih susreta.

Iz arhive portala srednja.hr / foto: Ivan Božić

No, posvetimo se još malo duelu VERN-a i RGNF-a. Premda je svakako razočaran krajnjim ishodom susreta, kapetan i voditelj ekipe Rudarsko-geološko-naftni fakultet Marko Andrić, ujedno je ohrabren otporom koji su pružili VERN-u te ima velika očekivanja od nastavka natjecanja.

Izdvojeni članak

Šest mjeseci nakon Europskih sveučilišnih igara studentski sport u Zagrebu propada

Nadamo se prvom polufinalu u povijesti

U zbilja frapantnoj završnoj minuti duela VERN – RGNF, potonja ekipa se zamalo pobrinula za iznenađenje kola. No, i nakon poraza, optimizma za nastavak natjecanja im ne manjka.

– Drugo kolo nam je donijelo derbi protiv favoritiziranog VERN-a, te smo mi u utakmicu ušli rasterećeni jer smo znali da nemamo šta izgubiti protiv momčadi koja u svojoj ekipi ima nekolicinu hrvatskih reprezentativaca. Utakmica je bila interesantna za gledatelje, jer su od samog početka i jedna i druga momčad igrale napadački što svjedoči i 11 golova na kraju. Mi smo malo lošije ušli u utakmicu, ali smo se do sredine poluvremena konsolidirali i čak poveli u jednom navratu, da bi padom koncetracije u obrani VERN otišao na 5-2, ali ni tada se nismo predavali te smo se uspjeli vratiti na 5-5, da bi 3 sekunde prije kraja na našu žalost VERN uspio postići pogodak i uzeti 3 boda. To prepisujem nedostatku iskustva i sreće. Unatoč porazu mislim da smo odigrali jednu kvalitetnu partiju i da smo dokazali da smo uz VERN glavni kandidat za prolaz u drugi krug, govori nam detalje s utakmice kapetan RGNF-a Marko Andrić.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Branitelj naslova tijesno do pobjede, ZŠEM razmontirao učitelje

Prošle sezone je RGNF svoj nastup na Sveučilišnoj futsal ligi završio porazom u četvrfinalu od kasnijeg pobjednika FER-a 1. Ove godine planiraju otići korak dalje.   

– S obzirom na prošlu sezonu gdje smo zaustavljeni u četvrtfinalu, ove godine nadamo se da ćemo uspjeti otići stepenicu više te se plasirati u prvo polufinale u povijesti za RGNf, ali nećemo razbijati glavu s time. Idemo igrati kolo po kolo. S borbenosti i zalaganjem, kao u utakmici protiv VERN-a, smatram da možemo daleko i da će se svaki protivnik morati jako uznojiti da nam uzme bodove, zaključuje Andrić.

Izdvojeni članak

Juniori Futsal Dinama osvojili međunarodni turnir: U finalu bolji od vršnjaka iz Italije

Građevinci tijesno do pobjede; najuvjerljiviji Filozofi

Građevinski je fakultet nakon tri uzastopne šampionske godine, prošle godine pokleknuo u polufinalu Sveučilišne futsal lige. U prvom susretu u ovoj sezoni (prvo kolo bili slobodni), zabilježio je tijesnu pobjedu 3-2 nad Fakultetom političkih znanosti.

Zanimljiv je duel bio i između Medicine te ZŠEM-a, a na kraju je s također 3-2 slavio Medicinski fakultet. Očito nisu bili zastrašeni s 19 golova, koje je ZŠEM u prvom kolu zabio Učiteljima.

Najuvjerljiviju pobjedu u drugom kolu zabilježio je Filozofski fakultet, koji je s 11:2 svladao Algebru.

Aktualni prvak FER 1, obračunao se bez puno poteškoća s neugodnom Ekonomijom.

Sve rezultate drugog kola pogledajte ispod.