Pretraga

Užas na kadetskoj utakmici u Slavoniji: Gostujuće nogometaše napali domaći igrači i gledatelji

A- A+

Detalji kadetske utakmice između Željezničara iz Slavonskog Broda i Slavije iz Pleternice vjerojatno bi ostala u potpunoj anonimnosti, da ju nisu obilježile ružne scene, koje se rijetko viđaju na omladinskim sportskim terenima. Naime, prema ogromnom statusu, koji su istog dana objavili na svojoj Facebook stranici gosti iz Pleternice, susret je prekinut u 77. minuti i to nakon što su domaći igrači i gledatelji fizički napali igrače i stručni stožer Slavije.

NK Slavija Pleternica / foto: Facebook

Počelo je bezazlenim guranjem dvojice dječaka, a onda je uslijedilo naguravanje svih igrača. U tom trenutku je jedan od igrača Željezničara nogom udario igrača Slavije koji je pao na pod, a ostali igrači suparničke momčadi gazili su ga nogama. Tako je igrač Slavije, na kraju zaradio i potres mozga.

Izdvojeni članak

Za smijeh ili plač: Košarkaške juniorke Rusije i Španjolske napravile nikad viđenu blamažu

Poslije toga ulaze gledatelji (većinom odrasli ljudi, roditelji i prijatelji domaćih igrača) na teren te počinje masovna tučnjava, u kojoj je sudjelovalo 50-ak ljudi. U tom nastavku fizičkog obračuna, prema statusu Slavije na Facebooku, jedan od gledatelja udara drugog igrača iz Pleternice šakom u potiljak, nakon kojeg isti igrač pada u nesvijest.

– Nakon toga skoro svi naši igrači i treneri panično bježe u sudačku svlačionicu i zaključavaju se jer se domaći igrači žele i dalje obračunavati. Iza toga je pozvana policija i hitna pomoć. Igrač kadeta i trener starijih pionira pokušavaju ući u sudačku svlačionicu, ali ne mogu jer domaći igrači žele tučnjavu i viču: “Zašto se ne želite tući…” Isti igrač i trener bježe do autobusa i tada se svi smiruju jer dolazi policija i hitna pomoć. Dva igrača našeg kluba odvozi hitna na daljnje pretrage u bolnicu, napisano je na Facebook stranici NK Slavija.

Znamo li da je jedna od najvećih beneficija bavljenja sportom u omladinskim kategorijama, sklapanje poznanstava i prijateljstava između vršnjaka iz različitih krajeva, ova nam priča sasvim suprotnog predznaka, zbilja djeluje kao noćna mora.

Ispod pročitajte cijeli status i opis zbivanja iz Slavonskog Broda, prema verziji kluba iz Pleternice.

https://www.facebook.com/NkSlavijaPleternica/posts/1484055224976071