Pretraga

[VIDEO] Nesvakidašnji kaos u Lici: 30-ak mladih Belgijaca gromoglasno bodrilo svoju reprezentaciju u pohodu na četvrtfinale

A- A+

U frapantnom drugom poluvremenu utakmice osmine finala između Japana i Belgije, Hazard i društvo su u ponedjeljak u posljednjim trenutcima susreta izborili ulaznicu za četvrtfinale. Završilo je rezultatom 3-2, iako je u 52. minuti Japan vodio rezultatom 2-0! A u tom pohodu među osam najboljih, Belgija je imala gromoglasnu podršku na vrlo neobičnom mjestu u Hrvatskoj, što je naš čitatelj zabilježio u kratkom videu.

Screenshot: YouTube

Izdvojeni članak

Je li ispravno Belgijac ili Belgijanac, Korejac ili Koreanac? Rješavamo najčešće dileme oko etnonima

Naime, ekipa od 35 mladih Belgijaca, došla je kampirati na brdo Cvituša u ličkoj općini Lovinac pa je tijekom svog petodnevnog boravka, odvojila dio vremena da poprati svoju reprezetnaciju u pohodu na četvrtzavšnicu Svjetskog prvenstva.

Inače uz slobodne aktivnosti, ovi Belgijci kao pravi Europejci, dio svog vremena koje provode u Lici, odvojili su i za pomaganje lokalnoj zajednici u vidu volontiranja.

Inače, na spomenutom brdu Cvituša, nalazi se prekrasno sanjkalište, a ljeti je tamo izletište, koje u neposrednoj blizini nudi mogućnosti bavljenja planinarenjem, brdskim biciklizmom i drugim sportskim aktivnostima u prirodi.

Uglavnom, pogledajte kako se u lokalnom bircu u Lovincu navijalo za Belgiju!