Pretraga

Damir Sabol: Kako je aplikacija Photomath dosegla 350 milijuna preuzimanja

A- A+

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Financijski klub te Hrvatska sekcija IEEE pozivaju sve zainteresirane na predavanje Damira Sabola, osnivača i direktora Photomatha. Predavanje će se održati u petak, 10. ožujka 2023., u 16 sati u FER-ovoj dvorani B4.

Damir Sabol na FER-u

Damir Sabol na FER-u

Naziv predavanja je ”Kako je Photomath aplikacija dosegla 350 milijuna preuzimanja”, a Damir Sabol će otkriti kako su došli do ideje za aplikaciju, izgradili tehnologiju koja je napravila razliku u kvaliteti proizvoda, kako su postali uočljivi u svjetskim medijima te iskoristili moment da Photomath pozicioniraju kao jednu od najpopularnijih edukacijskih aplikacija u svijetu. Pored toga, dotaknut će se uvida u softverski razvoj i tehnologiju umjetne inteligencije koja stoji u pozadini aplikacije.

Damir Sabol je uspješan hrvatski startup poduzetnik. Suosnivač je i izvršni direktor brzorastuće EdTech poduzeća Photomath, tvorca jedne od najpopularnijih edukacijskih aplikacija u svijetu. Damir je i suosnivač poduzeća Microblink koja razvija B2B softverska rješenja temeljena na tehnologiji računalnog vida, a prethodno u svojoj karijeri bio je i osnivač i izvršni direktor Iskona, prvog privatnog pružatelja internetskih usluga i jedne od prvih poduzeća s podrškom za VC u Hrvatskoj.

Po struci je diplomirani inženjer elektrotehnike, a studirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Najviše uživa u razvoju inovativnih proizvoda koji se temelje na naprednim tehnologijama.

Kako funkcionira Photomath?

Aplikacija Photomath, uz pomoć računalnog vida i umjetne inteligencije, koristi kameru mobilnog uređaja da prepozna te trenutno riješi i objasni matematičke zadatke. S 350 milijuna preuzimanja globalno te desetine milijuna aktivnih korisnika mjesečno, Photomath je jedan od najuspješnijih hrvatskih izvoznih proizvoda. Aplikacija je dostupna na više od 30 jezika i preko 195 država diljem svijeta, a mjesečno riješi i objasni na desetine milijuna matematičkih problema. Misija Photomatha je demokratizirati edukaciju korištenjem umjetne inteligencije i softverski generiranog edukacijskog sadržaja.

Od osnutka 2014. godine do danas Photomath je narastao u globalnu priču, pa trenutačno zapošljava preko 200 ljudi (od čega 80-ak inženjera) te veliki broj studenata, a ima urede u Zagrebu, Londonu i San Mateu, California.

Damir Sabol na FER-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap