Pretraga

“Oceanov Europski Izazov”: Jeste li znali?

A- A+

Jeste li znali da postoji stranica “together.eu” odnosno “zajednoza.eu” gdje imate sve informacije i događaje vezane za europske teme na jednom mjestu, te se možete povezati s drugim mladima i organizirati događaje?

Banner projekta ”Oceanov Europski Izazov”

Jeste li znali da s EU putovnicom ili osobnom iskaznicom imate pravo na besplatan upad u neke muzeje na području EU?

Jeste li znali da kao pripadnici Schengen zone možete studirati u bilo kojoj državi članici EU-a?

Jeste li čuli za Akcijski plan za mlade, dokument koji navodi gdje, tko, kad i što provodi za mlade?

Jeste li znali da je 2022. proglašena Europskom godinom mladih s ciljem ukazivanja na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti te da je bitna pretpostavka za aktivnu uključenost mladih u navedenim aspektima njihova osviještenost i informiranost o Europskoj uniji, načinu funkcioniranja i mogućnostima koje im ona pruža?

Koliko i što znate o Europskom parlamentu, znate li kad je osnovan ili gdje mu je središte?

Jeste li znali da u Europskom parlamentu možete raditi kao pripravnici?

Znate li zašto će od kraja 2024., bez obzira tko ih proizvodi, svi mobilni telefoni, tableti i fotoaparati koji se prodaju u Europskoj uniji morati biti opremljeni USB-C utorom za punjenje?

Jeste li znali da vam DiscoverEU omogućava da ako imate 18 godina da besplatno putujete vlakom po članicama EU-a?

Jeste li znali da je “Oceanov Europski Izazov” projekt vrijedan 40.000 kn koji je provodila od  01.07 – 31.12.2022. udruga Ocean Znanja u RH, financiralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova?

Jeste li znali da je cilj projekta “Oceanov Europski Izazov” bio kroz aktivnosti uživo i online informirati mlade ljude od 13-30 godina o svim besplatnim mogućnostima za obrazovanje i mobilnosti (putovanje zbog obrazovanja) koje su im dostupne, osnažiti ih za sudjelovanje u raznim programima EU-a te na kreativan način približiti europske teme?

Ako vam je dosta pitanja, a htjeli biste saznati odgovore ne tražite iglu u plastu sijena, nego samo odite na Instagram profil udruge Ocean Znanja i saznajte sve odgovore i još puno toga.

Projekt “Oceanov Europski Izazov” financiralo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ovoga članka u isključivoj je odgovornosti udruge Ocean Znanja i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva”.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap