Pretraga

SC Varaždin studente iznenadio novostima i besplatnim aktivnostima

A- A+

Početkom svake akademske godine Studentski centar Varaždin, kao sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, svoje studente dočeka s nekim novitetom, osvježenjem u studentskim sadržajima ili boljom kvalitetom postojećih, pazeći pritom da izađe u susret različitim interesima mladih ljudi, proširujući tako njihova znanja i iskustva o životu i svijetu.

studentski centar varaždin

Foto: Studentski centar Varaždin

Zeleni kampus

Prije pet godina, dovršetkom novog studentskog doma suvremenog dizajna i zelenog energetskog koncepta, varaždinski SC postao je jedan od prvih studentskih kompleksa koji objedinjava sve važne sadržaje za kvalitetan studentski život. Ukratko, dva studentska doma, jedan arhitektonski iz razdoblja klasicizma i drugi kao egzemplarni uradak 21. stoljeća, a uz njih studentski restoran, klub, student servis, ambulanta, samoposlužna praonica rublja, podzemna garaža, veliko spremište za bicikle, mali gym, vanjski fitness park…

Zeleni energetski koncept podrazumijeva solarne elektrane i niskoenergetsku potrošnju, ekološke materijale, korištenje kišnice za sanitarnu vodu, zatim grijanje i hlađenje dizalicama topline voda-voda, te poticanje mladih na važnost zaštite okoliša kroz think green prakse kao što je npr. razvrstavanje otpada u podzemne spremnike. Jedna od potvrda posebnosti zelenog varaždinskog kampusa svakako su i dvije prestižne arhitektonske međunarodne nagrade kao i priznanje Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

studentski centar varaždin

Foto: Studentski centar Varaždin

Komforan studentski smještaj od ove akademske godine poboljšan je prebacivanjem grijanja i hlađenja dva kata „starog“ doma na obnovljive izvore energije. U od milja zvanom starom domu na tri etaže je postavljena led rasvjeta, u novom domu postavljeni su i pojačivači wifi signala, zamijenjeno je kao i svake godine cca 30% madraca, a oko studentskog restorana i njegove velike terase postavljeni su dodatni kandelabri s led rasvjetom.

Only good vibes

Naravno, niti ove godine nije se zaboravilo na razbibrigu, zabavu i opuštanje. Osim biljara i stolnog nogometa u tzv. podrumu za fešte pored postojećih ležaljki na terasama i trgu, nabavljene su nove atraktivne ležaljke za odmaranje i sunčanje, jedna giga za više studenata i jedna za only good vibes razgovore u dvoje.

studentski centar varaždin

Foto: Studentski centar Varaždin

Sunčana jesen u Varaždinu bila je idealna za sad već tradicionalne besplatne turističke šetnje gradom, Upoznaj Varaždin, u pratnji stručnih vodiča. Namijenjene brucošima ali i svim ostalim zainteresiranim studentima. Šarmantnom starogradskom jezgrom sa sedam tornjeva, muzejom anđela, parkovima, palačama, starim obrtima, galerijama, Grgurovim sretnim palcem, Krinolinom ljubavi, Okamenjenom medvjedicom i brojnim drugim varaždinskim pričama brucošima i studentima Varaždin se nekako ušulja u srce i postane njihov drugi dom.

studentski centar varaždin

Foto: Studentski centar Varaždin

Izuzetnu znatiželju studenata osvojio je program Noć na Starom gradu kojeg je SC Varaždin realizirao sa Gradskim muzejom Varaždin. U tišini noći, uz svjetlost mjesečine i fenjera, studenti su šetali po bedemima i kroz uske hodnike i prolaze dvorca Stari grad, slušajući priče o njegovoj časnoj prošlosti, vremenima vodenih opkopa, kula s lančanim mostovima, vitezova, šarmantnih dama, umjetnika i znanstvenika.

studentski centar varaždin

Foto: Studentski centar Varaždin

Besplatni sadržaji za studente

U zdravom tijelu zdrav duh, kaže stara mudra izreka, pa je i ove godine SC Varaždin za svoje stanare osigurao besplatno plivanje na Gradskim bazenima, besplatno korištenje sportskih terena u TTS sport centru, a odmah pri useljenju u domove studentima su na dohvat ruke bile košare pune mandarina, malih vitaminskih dragulja. Studentima je osiguran i besplatan posjet varaždinskim muzejima, a kazališna sezona s besplatnim ulaznicama za sve varaždinske studente, koje već godinama osigurava SC Varaždin, započela je s izuzetno puno smijeha, zahvaljujući premijerno odigranoj novoj komediji varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta, Buba u uhu. Ovakav ton entuzijazma i vedrine u samom startu akademske godine 2022/23. vjerujemo da će prevladavati cijelom godinom i donijeti studentima pregršt profesionalnih i osobnih uspjeha i zadovoljstava.

A kako cijeli kampus izgleda studenti mogu pogledati i virtualno prošetati po njemu putem ove poveznice.

studentski centar varaždin
Share via
Copy link
Powered by Social Snap