Pretraga

Splitski FESB-ovci pobjednici CS:GO discipline na poznatom studentskom eSports natjecanju

A- A+

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita ponovo nastupa u ligi S, a svoju neupitnu kvalitetu u FPS igrama dokazali su osvojivši Counter-Strike disciplinu.

Foto: Good Game Global

Nakon otvaranja četvrte sezone na virtualnim terenima Rocket Leaguea, ekipe Student Esports Tournamenta preselile su se na svima poznate i omiljene CS:GO mape. Kao i svake sezone do sada, ovaj uzbudljivi FPS naslov nije razočarao!

U preko 1100 odigranih rundi u obje lige i kroz šest dana streama na službenom SET Twitch kanalu gledali smo jako zabavne i napete mečeve. Najigranije mape, očekivano, bile su Inferno i Mirage, a s obzirom na popis timova lige S, koji je bio prepun odličnih igrača, bilo je teško zaključiti koji će se tim okruniti titulom pobjednika. Hoće li to biti titani s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, koji već nekoliko sezona dominiraju ovom disciplinom, FPS stručnjaci s Algebre ili branitelji naslova s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka (FERIT), bilo je teško odrediti favorita.

No, niti jedan od spomenutih fakulteta nije zasjao na vrhu tablice kao što je to učinila ekipa s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita (FESB). Nakon teške druge sezone, kada su ispali u ligu A, svojim su nastupima prošle sezone osigurali veliki povratak u ligu S, a već su u drugoj disciplini dokazali da im je ovdje i mjesto. Predvođeni odličnim nastupom kapetana Luke Brnića poznatijeg kao “brna”, ekipa s FESB-a osigurala je maksimalan broj bodova u drugoj disciplini i treće mjesto ukupnog poretka. Iako su izgubili svoj prvi meč, nisu odustali, svoju borbu za titulu nastavili su kroz lower bracket i u finalnom Bo5 ogledu u potpunosti izdominirali favorite s FERIT-a rezultatom 3:1. Treće mjesto CS:GO discipline lige S pripalo je ekipi s Algebre.

S druge strane, u ligi A nije bilo pretjeranih iznenađenja. Na samom vrhu tablice ponovo se našla neporažena ekipa s Veleučilišta Velika Gorica . Apsolutnom dominacijom od samog početka još jednom su pokazali da je CS:GO njihova disciplina i u svoj arsenal spremaju još jednu titulu, osvajaju maksimalan broj bodova druge discipline i zauzimaju drugu “overall” poziciju na tablici. Odmah iza njih našao se Fakultet prometnih znanosti, ekipa koja se rosteru timova pridružila po prvi puta, a u do sada odigrane dvije discipline, sakupili su 240 bodova i trenutno drže vodeću poziciju lige A. Na trećem mjestu CS:GO discipline našla se ekipa s Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba.

Osim što su osvojili titulu najbolje studentske CS:GO ekipe lige S u četvrtoj sezoni SET-a, FESB-ovci su dobili i jedinstvenu priliku predstavljati Hrvatsku na prestižnom FACEIT Collegiate natjecanju. SET tako i ove godine predstavlja nacionalne kvalifikacije za Counter-Strike:Global Offensive, a hrvatski će studenti još jednom dobiti priliku predstavljati boje svoje obrazovne institucije van granica Hrvatske i odmjeriti snage s najboljim esport timovima u Europi. Rezultate FACEIT kvalifikacija kao i svih ostalih disciplina SET-a koje nas očekuju možete pratiti na službenim društvenim profilima Student Esports Tournamenta, a kao sljedeća disciplina očekuje nas League of Legends.

SET možete pratiti i na društvenim mrežama poput Facebooka, Instagrama, Twittera, YouTubea i Twitcha, ali i na njihovim službenim web stranicama.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap