Pretraga

Veleučilište organizira peto međunarodno natjecanje za STEM-ovce, evo detalja

A- A+

Tehničko veleučilište u Zagrebu s partnerima organizira peto međunarodno studentsko natjecanje, STEM Games, koje će se odvijati u Umagu od 9. do 14. svibnja. Studenti se mogu natjecati u raznim sportovima i e-sportovima, dok je cjelokupno natjecanje podijeljeno u četiri arene.

Foto: TVZ

Tehničko veleučilište u Zagrebu zajedno s dvadeset fakulteta STEM područja organizira peti po redu STEM Games, međunarodno studentsko natjecanje, ove godine u Umagu od 9. do 14. svibnja. Cilj natjecanja je povezivanje mladih koji tijekom natjecanja međusobno surađuju i dijele različitosti, te je konačni rezultat zbroj komunikacijskih izazova, prednosti i mana ukupne zajednice sudionika. Umag je ove godine mjesto susreta za oko 2000 studenata motiviranih za predstavljanje svojih znanja i vještina, ali i za druženje.

Za šest dana druženja odlučilo se 18 fakulteta iz Hrvatske; FERIT OSIJEK, UNIRI Rijeka, PMFST, FESB, MATHOS, FOI, PMF Zagreb, SFSB, RITEH, TVZ, FSB, FER, UNIPU Pula, SOSS, GEODEZIJA, SJEVER VARAŽDIN, HVU i FPZ; te dva fakulteta iz BIH: Univerzitet u Sarajevu Elektrotehnički fakultet i Sveučilište u Mostaru Fakultet strojarstva.

TVZ koji broji preko 4300 studenata na smjerovima informatike, računarstva, elektrotehnike, strojarstva, mehatronike, graditeljstva, digitalne ekonomije te informacijske sigurnosti i digitalne forenzike, vodi 120 studenata, od kojih 80 za sport, 20 za esport i 20 za znanje.

Natjecanje je podijeljeno u četiri arene: science, technology, engineering i mathematics (STEM).

Iz danas popularnog gaminga studenti se natječu u četiri igre: Rocket League, FIFA, CS:GO i League of Legends. Kako bi se održao antički princip „U zdravom tijelu, zdravi duh“ ekipe igraju turnire u sportovima; odbojka, odbojka na pijesku, nogomet, košarka, rukomet, trčanje, veslanje, stolni tenis i šah.

STEM Games doprinosi kvaliteti studentskog života, potiče tijelo i duh u izgradnji spremnosti za izazove koje donosi budućnost. 2000 mladih željno iščekuje početak igre. Iz Umaga će se vratiti u svoje gradove noseći zaslužene medalje i pehare, kao i nova prijateljstva.

Copy link
Powered by Social Snap