Pretraga

AIESEC organizira info sastanke za studente koji žele na praksu u inozemstvo

A- A+

Najveća međunarodna studentska organizacija AIESE organizira volonterske prakse već 66 godina. Odlučili su održati dva info sastanka za sve koji se žele prijaviti te doznati iz prve ruke iskustva onih koji su već prošli prakse u inozemstvu. Prvi sastanak održava se 25. ožujka u Kino Forumu u SC-u s početkom u 18 sati, a drugi 27. ožujka na Filozofskom fakultetu u dvorani A106 u 14 sati.

Foto: Facebook

AIESEC međunarodna volonterska praksa traje od šest do osam tjedana, a u iznimnim slučajevima može najviše trajati do 18 mjeseci, ovisno o projektu. ‘Hoću na praksu’ je na raspolaganju u 124 zemlje u kojima se studentima omogućava osobni i profesionalni razvoj, a ujedno daju svoj doprinos razvoju zajednice u kojoj volontiraju. Najveća međunarodna studentska oganizacija je najavila dva info-sastanka kako bi studente detaljno uputili u volonterske prakse u inozemstvu te im predstavili iskustva njihovih kolega koji su iste prošli.

Izdvojeni članak

Studenticu nisu primili na praksu u školu jer joj se bend zove ‘Vibrator u rikverc’

Sastanci za sve zainteresirane oko stručne prakse u inozemstvu

Prvi sastanak održat će se 25. ožujka u Kino Forumu koji se nalazi u sklopu Studentskog centra u Savskoj s početkom u 18 sati, a drugi 27. ožujka na zagrebačkom Filozofskom fakultetu u dvorani A106 u 14 sati.

Studentima koji se prijave na praksu u inozemstvu osiguran je besplatan smještaj i topli obrok, dok je cijena za sudjelovanje 800 kuna. Isti iznos se plaća u dva dijela, a praktikant dobiva svog mentora te pristup bazi podataka i mogućnost prijave na prakse. Kako iz udruge tvrde, prosječni period u kojem praktikanti nađu ovakvu praksu je ispod 20 dana.

Izdvojeni članak

Prijavite se na natječaj za plaćenu studentsku praksu u inozemstvu

Što sve obuhvaća program AIESEC prakse

  • Pristup međunarodnoj platformi myaiesec.net

  • Pomoć u procesu prijave za praksu

  • Polazak odlaznog pripremnog seminara (OPS)

  • Pomoć u praktičnoj pripremi (vize, radna dozvola)

    • Doček na aerodromu u zemlji domaćinu

  • Orijentaciju u zemlji domaćinu

    • Smještaj koji organizira AIESEC zemlje domaćina

  • AIESEC buddyja u Hrvatskoj i u zemlji domaćinu: podrška i rješavanje problema

  • Aktivnosti prilikom dočeka i socijalnu mrežu članova AIESECA u zemlji domaćinu

  • Nakon prakse, certifikat kojim se potvrđuje da je praktikant bio na praksi, sa kratkim opisom posla, te koje vještine je praktikant stekao

Izdvojeni članak

EVO Internship Portal pomaže vam da pronađete stručnu praksu u inozemstvu


Gdje hrvatski studenti najčešće odlaze

– Najpopularnije lokacije za studente iz Hrvatske su Italija, Rumunjska, Bugarska, Mađarska, Poljska, Rusija, Indija i Brazil. U te zemlje preko AIESEC-a otišlo je pojedinačno više od desetak praktikanata u posljednjih nekoliko godina. To su ujedno i zemlje koje nude veliki broj praksi, sa jako dobrim uvjetima. Ostale zemlje u svijetu također su interesantne za naše studente, jedino što ne odlaze u tolikom broju, napisali su iz AIESEC-a.

Prijaviti se mogu do 30 godina

Kako bi otišli na međunarodnu stručnu praksu, kandidati moraju proći kroz sustav selekcije koji se sastoji od kratkog intervjua, popunjavanje aplikacije, teska iz engleskog jezika te Outgoing Preparation Seminara (seminar tijekom kojeg se kandidate priprema za odlazak na međunarodnu praksu). Zatim kandidat ulazi na platformu na kojoj se nalaze sve raspoložive prakse te se prijavljuje za odgovarajuće pozicije. Tada pristupa klasičnom programu selekcije.

Prijaviti se ne mogu oni koji su završili studij prije više od dvije godine i ako su stariji od 30 godina.

Obaviti prijave možete na na sljedećem linku.