Pretraga

Kako je biti novinar ili komunikolog? Odgovore doznajte od poznatih stručnjaka na studentskom simpoziju

A- A+

Borna Sor, Ana Malbaša, Jelena Jurišić, Tena Perišin. Samo su to neki od stručnjaka u području komunikacija, novinarstva i odnosa s javnošću koje su studenti komunikologije iz udruge Komuna uspjeli privući na svoj ovogodišnji simpozij. Deseta obljetnica održavanja događaja nosi naziv Komunikologija u praksi, a ove godine osim predavanja svim zainteresiranima ponudit će i dvije panel rasprave – o slobodi govora i kvaliteti fakultetskog obrazovanja u medijskom području. Sve to simbolično će se održati u četvrtak 3. svibnja na Dan slobode medija, na kampusu Borongaj u Zagrebu.

Desetu godinu za redom udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna organizira simpozij Mediji na drukčiji način. Ove će godine tako biti Komunikologija u praksi, a sudeći po zvučnim imenima sudionika, ovaj će događaj zainteresiranima zaista pružiti odgovor na pitanje – kako je to biti novinar, PR stručnjak ili komunikolog. Cijeli program simpozija možete vidjeti na dnu teksta.

https://www.facebook.com/medijinadrukcijinacin/videos/1904466936254169/

Newsbar, Provjereno, Europski parlament

Simpozij će se održati ovaj četvrtak, 3. svibnja na kampusu Borongaj, a ove godine prisutnima će, osim predavanja, ponuditi i dvije panel rasprave. Svojim će predavanjem probiti led Sebastijan Ivasović, magistar komunikologije i apsolvent filozofije na Hrvatskim studijima, bivši predsjednik Komune, a sada asistent u tvrtki Madison Consulting. Predstavit će istraživanje koje je proveo za diplomski rad na temu ‘Navike korištenja pametnih telefona u socijalnoj interakciji mladih’.

Nakon njega na red dolazi Ana Malbaša, također bivša studentica HS-a, nekad suradnica HRT-a i Nacionala, a danas novinarka istraživačke emisije Provjereno na Nova TV. Upravo će taj novinarski put, od Nacionala do Provjerenog, predstaviti u izlaganju na temu ‘Iz tjedna u tjedan: moj put od političkog tjednika do tjedne istraživačke emisije’.

Prva panel rasprava o slobodi govora u suvremenom medijskom prostoru razlomit će predavanja, a upravo u njoj će kao sudionik sudjelovati i Borna Sor, najpoznatiji po sukreiranju satirične emisije Newsbar. Urednik je i pisac emisija Prime Time na N1, Montirani proces na HRT-u, News Bar NC na RTL-u te NB TEVE na Tportalu, a piše kolumnu za Al Jazeeru i Balkaninsight. Osim njega u panelu će sudjelovati Anita Malenica iz Agencije za elektroničke medije i Renato Ivanuš iz 24sata, a sve će moderirati HRT-ova novinarka i urednica Dajana Šošić.

Potom će svoja izlaganje ‘Imaš li ono što agencija traži?’ održati Enea Hasukić i Maja Vratarić iz Grizli komunikacija, a predavanja će zatvoriti Jasmina Černeka, asitentica u Europskom parlamentu, svojim izlaganjem ‘Put ka EUropskom uspjehu’.

Bit će govora i o kvaliteti fakultetskog obrazovanja u novinarstvu i odnosima s javnošću

Za kraj programa organizatori su organizirali još jednu panelicu. O kvaliteti fakultetskog obrazovanja u komunikologiji, novinarstvu i PR-u govorit će docentica Jelena Jurišić s Hrvatskih studija, profesorica Tena Perišin s Fakulteta političkih znanosti te Kristijan Sedak s Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Ivan Pakozdi s visoke škole za komunikacijski menadžment Edward Bernays, dok će raspravu moderirati još jedan novinar HRT-a Goran Rotim.

Uz slavna imena iz struke i sveučilišta, na simpoziju će biti nagrađene i najveće zvijezde među studentima – oni koji su na natječaju pokazali izniman talent u fotografiji, filmu ili pisanom radu. Sve one koji su sudjelovali, ili su samo željni dobre zabave, čeka afterparty u Beertiji.

Ispod teksta možete vidjeti cijeli raspored programa za simpozij Komunikologija u praksi.

[scribd id=377936021 key=key-MPTTGVPdhft5CROLkyKY mode=scroll]