Pretraga

Dok čekamo priopćajnicu Hrvatskih studija, evo našeg predviđanja kako će izgledati

A- A+

Jučer smo objavili priču kojom smo pokazali da su Hrvatski studiji prepisali dobar dio svog Strateškog programa za znanost iz Strategije za znanost Fakulteta političkih znanosti. Usput su prepisali i gramatičke pogreške. S obzirom na uobičajenu praksu privremenog pročelnika Hrvatskih studija da s medijima polemizira putem ‘priopćajnica’, jednu takvu očekujemo kao reakciju na naš jučerašnji tekst. Dok čekamo, pokušali smo predvidjeti kako će ona izgledati, sastavljena u maniri privremenog pročelnika, jezikoslovca.

1. Nije istina da je Mario Grčević jezikoslovac osebujna stila.

2. Nije istina da se Hrvatskim studijima vjerojatno više nije dalo izmišljati ili pak misliti svojom glavom. Svojom su glavom (pro)mislili o prepisivanju.

Izdvojeni članak

Sudbina im visi o koncu, ali to nije spriječilo Hrvatske studije da prepišu strateški dokument (i gramatičke greške) Fakulteta političkih znanosti

3. Nije istina da su Hrvatski studiji jedan od ključnih dokumenata Fakulteta političkih znanosti malo prepisali. Prepisali su ga puno.

4. Nije istina da je ovo krajnje ozbiljan trenutak za budućnost institucije. Trenutak je posve neozbiljan.

5. Nije istina da su Hrvatski studiji povukli krajnje neozbiljan i nečastan potez. Hrvatski studiji krajnje su ozbiljno povukli nečastan potez.

6.  Nije istina da nije bilo diskusije na izvanrednoj elektroničkoj sjednici.

7. Nije istina da resorna ministrica i AZVO ne bi smjeli Hrvatskim studijima progledati kroz prste.

8. Nije istina da privremena tijela Hrvatskih studija nemaju mandat izrađivati i donositi dokumente ovakve vrste. Privremena tijela HS-a mogu što žele.