Pretraga

Čučavci otišli u povijest i kakanje u SC-u se moderniziralo: Pogledajte kako danas izgleda tamošnji WC

A- A+

Tri godine trebalo je zagrebačkom SC-u da posluša vapaje studenata koji su još 2015. pokrenuli peticiju za uklanjanjem čučavaca iz tamošnjeg zahoda. Oni koji su se takvom (ispravnom) načinu kenjanja žestoko protivili danas mogu odahnuti – čučavac je konačno otišao u povijest!

– Ušao sam jedno i nikad više. Papira nije bilo, tako da sam ruke morao brisati u hlače, sve je puno ružnih natpisa, a o higijeni da ne pričam. Inače, jedan sam od onih koji vole ‘mumificirati’ to ‘sveto’ mjesto, tako da mi je odlazak u toalet bio poprilično stresno iskustvo, kazao je prošloga mjeseca za Jutarnji list jedan zagrebački student.

Izdvojeni članak

[Anti-intervju s čučavcem u SC-u] Usrane priče iz žablje perspektive

Svima koji su se nekada našli u WC-u zagrebačkog Studentskog centra iz ovog je opisa jasno da student govori upravo o tom toaletu. Studenti koji dijele njegovo mišljenje mogu odahnuti – čučavci SC-a su konačno otišli u povijest. Radove na njihovu uklanjanju SC je započeo u listopadu i sada su dovršeni.

Osim čučavaca koji su zamijenjeni školjkama, postavljeni su i novi pisoari, pipe na senzore, novi umivaonici te električna sušila za ruke. Postavljene su i nove odvodne i dovodne instalacije, pločice, novi radijatori te je popravljena ventilacija. Vrijednost radova je oko četvrt milijuna kuna.

Iako mnogi smatraju kako je školjka simbol ulaska u moderno doba, najnovija istraživanja pokazuju kako je stari način nuždenja, koji je SC njegovao godinama, puno prirodniji i zdraviji nego li moderan pristup kenjanju. Famozni čučavac u SC-u sada je povijest, a mi vas ovog puta podsjećamo na naš anti-intervju s njime, da se nikada ne zaboravi.