Pretraga

Dan otvorenih vrata Agronomije: Degustacije vina, sireva i još mnogo toga

A- A+

Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 21. listopada organizira Dan otvorenih vrata. U sklopu toga Fakultet će za sve posjetitelje otvoriti laboratorije gdje će se moći informirati o radu, a očekuju ih posjetitelje očekuju zanimljive znanstvene radionice, pokusi i demonstracije. 

Izdvojeni članak

Agronomski fakultet u Zagrebu na početku godine svakom brucošu dodjeljuje tutora

Posjetitelje očekuju živopisne prezentacije, praktične demonstracije i degustacije domaćih proizvoda kroz koje Agronomski fakultet želi približiti znanstvene grane iz područja poljoprivrede i znanstvenu aktivnost koja se odvija na tamošnjoj instituciji.

Tako će svi posjetitelji u Zavodu za mljekarstvo moći degustirati sireve i jogurte, a na Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo bit će predstavljanje uzoraka vinove loze, predstavljanje opreme
za analizu vina, predstavljanje opreme i preparata laboratorija za kulturu tkiva. Za one nešto starije tu je i degustacija vina s
pokušališta Jazbina.  

Na Danu otvorenih vrata ukupno će se predstaviti 27 Zavoda koji djeluju pri Agronomskom fakultetu, a Studentski zbor Agronomije na svojem će informativnom štandu nuditi sve informacije o ovom studiju. 

Cjelokupna manifstacija održati će se u VI. paviljonu Agronomskog fakulteta, a program i izlaganja možete obići od 9:00 do 15:00 sati.