Pretraga

Dijele se studentske stipendije od 3.000 kuna mjesečno: Doznajte koji su uvjeti HNB-a

A- A+

Hrvatska narodna banka (HNB) raspisala je natječaj za dodjelu stipendije studentima u 2019. Riječ je o ukupno deset stipendija studentima preddiplomskih i/ili diplomskih studija iz polja ekonomije, informatike i matematike. Iznos stipendije je iznadprosječan – čak 3.000 kuna mjesečno.

Foto: Srednja.hr

Radi potpore budućim, mladim stručnjacima određenog profila potrebnog za rad u Banci, Hrvatska narodna banka ove godine dodjeljuje deset studentskih stipendija. Po četiri stipendije bit će dodijeljene u poljima ekonomije i informatike, a dvije stipendije rezervirane su za studente matematike.

Stipendistima će na račun sjedati 3.000 kn mjesečno

Za odabrane stipendiste u 2019. godini visina stipendije iznosit će 3.000 kn neto mjesečno. Samim tekstom natječaja definirano je kako je početak isplate stipendije od semestra te mjeseca i kalendarske godine u kojoj se zaključi ugovor o stipendiranju.

Izdvojeni članak

Dočekaj proljeće sa stipendijom u džepu: Evo kako to možeš ostvariti

Na natječaj se mogu prijaviti samo redovni studenti navedena tri studija. Uvjet je da su u prethodnoj godini stekli minimalno 45 ECTS-a te da im je prosjek svih ocjena u dosadašnjem tijeku studija 4,00. Student mora biti hrvatski državljanin koji dobro poznaje engleski jezik, a bitno je i da mu nije protekao minimalan rok za završetak studija. Na natječaj se ne mogu prijaviti studenti koji imaju upisano mirovanje niti studenti koji primaju stipendiju, kredit ili slično od neke druge institucije ili tijela.

Kriteriji odabira, osim prosjeka ocjena i podudarnosti studija s potrebama HNB-a, su i pisani, izlagani i/ili objavljeni radovi te procjena motivacije i interesa za prijavu na natječaj i eventualni rad u Banci.

Studenti moraju odraditi praksu u HNB

Izdvojeni članak

Poznato tko je dobio stipendije od 10.800 kuna: Stigli rezultati natječaja Sveučilišta u Zadru

Student koji ostvari pravo na ovu stipendiju godišnje mora obaviti 25 dana stručne prakse u HNB-u, održavati redovnost studija i prosjek od 4,00 te pisati diplomski rad iz područja financija ili bankarstva odnosno nekog od poslovnih područja i funkcija HNB-a.

Kako stoji u tekstu natječaja, jedna od obaveza stipendista je i, ako HNB ima i iskaže poslovnu potrebu, zapošljavanje u HNB-u u ukupnom trajanju dvostruko dužem od trajanja stipendiranja odnosno vraćanje svih iznosa isplaćenih stipendija u slučaju neispunjavanja ugovornih obveza.

Krajnji rok za podnošenje prijava i zahtijevane dokumentacije je ponedjeljak, 25. veljače 2019. Studenti se na natječaj prijavljuju online i poštom, odnosno osobnim putem na adresu HNB-a. Koju je dokumentaciju potrebno priložiti na natječaju možete detaljno doznati na ovoj poveznici.