Pretraga

Dijeli se 200 stipendija po 10.800 kuna: Provjerite koji su uvjeti i prijavite se na ovogodišnji natječaj Sveučilišta u Osijeku

A- A+

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija i potpora za akademsku godinu 2017./2018. redovitim studentima preddiplomskih, diplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija. Ukupno se dodjeljuje 200 stipendija i deset potpora, a natječaj je otvoren samo dva tjedna.

Foto: Srednja.hr

Sveučilište u Osijeku za ovu akademsku godinu dodjeljuje stipendije i potpore u četiri kategorije: 130 stipendija za izvrsnost (u četiri potkategorije), deset stipendija studentima aktivnim sportašima, 60 stipendija studentima u stanju socijalne potrebe (u tri potkategorije) i deset potpora studentima u stanju socijalne potrebe.

Izdvojeni članak
stipendije

Studenti, provjerite svoje mailove: Pomaknuta rang-lista dobitnika državne STEM stipendije od 10.800 kuna

 

Stipendije u sve tri kategorije iznose 10.800 kuna i dodjeljuju se u mjesečnim ratama po 900 kuna. Potpore studentima u stanju socijalne potrebe dodjeljuju se za pokriće troškova studija (školarine) u iznosu od 50% do 100% iznosa školarine tako da se prema ukupnom broju za dodjelu studentskih potpora, 50% dodjeljuje za iznos od 50% školarine i 50% dodjeljuje za iznos od 100% školarine.

Za dodjelu studentskih stipendija i potpora mogu se natjecati hrvatski državljani u statusu redovitih studenata sveučilišnih i stručnih studija na znanstveno-nastavnim i umjetničkonastavnim sastavnicama Sveučilišta. Stipendije i potpore za svaku od navedenih kategorija, odnosno potkategorija dodjeljuju se prema uvjetima i kriterijima određenim nedavno donesenim Pravilnikom koji je dostupan ovdje.

Prijave za dodjelu studentskih stipendija i potpora za svaku kategoriju podnose se na posebnim obrascima i to počevši od 2. veljače do zaključno 16. veljače 2018. godine. Detaljnije uvjete za svaku od kategorija u kojoj se namjeravate prijaviti možete poručiti u dokumentu koji slijedi.

[scribd id=370573967 key=key-50yVYgouv51IEVaQ29b0 mode=scroll]