Pretraga

Donosimo prorektorsku ekipu rektora Borasa za novi mandat: Navodno je spreman i proširiti svoj tim

A- A+

Na današnjoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu, potvrđeni su Borasovi predloženici za prorektore Sveučilišta u mandatnom razdoblju od akademske godine 2018./2019. do akademske godine 2021./2022. Rektor nastavlja raditi sa svojim prorektorskim timom u nepromijenjenom sastavu, unatoč šuškanjima kako će do određenih izmjena u ekipi doći i kako će se prorektorska klupa produljiti. Ipak, rektor Boras i za to je vrlo otvoreno ostavio mogućnost.

Screenshot: Youtube

Sveučilište u Zagrebu, odnosno njegov Senat u veljači ove godine premoćnim je brojem glasova poklonilo povjerenje aktualnom rektoru Damiru Borasu za još jedan mandat na čelu najvećeg hrvatskog sveučilišta. Unatoč brojnim aferama i srozavanju Sveučilišta u Zagrebu na svim relevantnim rang listama, Boras će biti rektor do 2022. godine, a u svom će drugom mandatu raditi s istom prorektorskom ekipom.

Na današnjoj sjednici Senata Sveučilišta, pred senatorima se našao popis predloženika za prorektore Sveučilišta u Zagrebu za mandatno razdoblje od četiri akademske godine (2018./2019. – 2021.-2022.).

Radi se o svim dosadašnjim prorektorima iz Borasova prvog, aktualnog mandata i promjena u tom smislu zasad nema. Svi aktualni prorektori u idućem mandatnom razdoblju zadržat će i svoje resore.

Članovi Senata danas su Borasove nove-stare prorektore rutinski prihvatili, uz pet članova koji su bili suzdržani. Kako smo doznali sa Senata, rektor je rekao da za novi mandat ovoga trenutka predlaže isti tim, no kako njegove ponude i dalje stoje te da je voljan proširiti prorektorski tim.

Novi-stari prorektori rektora Borasa

Ivana Čuković-Bagić (Stomatološki fakultet) – rorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom
Ante Čović (Filozofski fakultet) – prorektor za organizaciju, kadrovski razvoj i međusveučilišnu suradnju
Mirjana Hruškar (Prehrambeno-biotehnološki fakultet) – prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete
Mladen Janjanin (Muzička akademija) – prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta
Miloš Judaš (Medicinski fakultet) – prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju
Tonći Lazibat (Ekonomski fakultet) – prorektor za poslovanje
Miljenko Šimpraga (Veterinarski fakultet) – prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije

Njegova najava o protezanju prorektorske klupe očekivana je s obzirom na brojna i dugotrajna šuškanja u zagrebačkim akademskim krugovima o novim prorektorskim imenima. No jedno je zasad sigurno – Boras će sljedeće 4 godine u nove rektorske pobjede s istim prorektorima.