Pretraga

Dosta vam je korupcije? Ne zatvarajte oči, ovako možete sudjelovati u borbi protiv nje

A- A+

Pred velikim problemom korupcije često zatvaramo oči i mislimo da ne možemo ništa promijeniti. Društvo zbog toga pati, a stvari ostaju iste. Ako ste studenti i dosta vam je takvog stanja, Hrvatska zajednica županija u suradnji s Institutom za razvoj i međunarodne odnose pripremila je zanimljivu radionicu o antikorupciji u javnoj upravi koja će se održati od 4. do 6. rujna u Zagrebu. Požurite jer prijave traju do sutra, a kurikulum o antikorupciji kojim će projekt rezultirati, bit će poslan svim srednjim školama i fakultetima.

Foto: Press HZŽ

Hrvatska zajednica županija u suradnji s Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) poziva studente za sudjelovanje na radionicu o antikorupciji u javnoj upravi. Radionica se održava od 4. do 6. rujna u prostorima spomenutog Instituta u Zagrebu. 

Izdvojeni članak

Prekipjelo im: Prosvjed srednjoškolaca protiv korupcije i nepotizma u školstvu

Radionica se održava kao jedna od aktivnosti u sklopu projekta „Anti-corruption and transparency in public administration training for trainers and students“. Projekt financira Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj u sklopu Programa malih potpora. 

Ovim projektom izradit će se kurikulum o antikorupciji u kojem će naglasak biti stavljen na to što učenici i studenti mogu napraviti po pitanju borbe s korupcijom s obzirom da u srednjim školama i fakultetima ne postoji predmet ili kolegij na kojem bi mogli naučiti nešto više o ovoj temi.

Radionica će trajati tri dana, a namijenjena je studentima koji žele doprinijeti izradi kurikuluma o antikorupciji. Kurikulum će se nakon toga proslijediti srednjim školama i fakultetima. Studenti će na radionici kroz komunikaciju s predstavnicima Instituta za razvoj i međunarodne odnose dati svoje prijedloge i komentare na tematske cjeline koje bi trebale biti uključene u kurikulum.

Po završetku radionice, jedan od kolegija na kojem će studenti učiti o antikorupciji bit će Ekonomija javnog sektora na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Za dodatne informacije i prijave za radionicu možete kontaktirati Marinu Funduk na [email protected]. Prijave traju do sutra, 2. rujna 2018Za sve sudionike je tijekom sva tri dana održavanja radionice osigurano osvježenje i ručak.

Program radionice :