Pretraga

[EKSKLUZIVNO] U ponedjeljak se otvara nova menza u Zagrebu u ključnom dijelu grada za studente

A- A+

Od ponedjeljka je Zagreb bogatiji za još jednu studentsku menzu, koja se otvara u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, doznajemo iz službi za odnose s javnošću NSK.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Zanimljivo je da su inicijativu za otvaranje menze u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici pokrenuli studenti, koji su u tu svrhu pokrenuli i peticiju.

Izdvojeni članak

Studentima postalo pretijesno: Novi studentski dom i menzu dobiva još jedan hrvatski grad

– Studenti Sveučilišta u Zagrebu, kojih je oko 75.000, tijekom rokova nemaju gdje učiti niti jesti. Knjižnica koja je za život jednog studenta ono što je Rimljanima bio Rimski forum trebala bi svakako imati riješeno pitanje jela što bi pridonijelo kvaliteti učenja te bi povećalo broj ljudi koji svakodnevno dolaze u knjižnicu. Ni jedna knjižnica u Zagrebu ne radi vikendom, osim Nacionalne sveučilišne knjižnice koja radi prekratko (od 9 h do 14 h i to isključivo subotom). Tijekom tjedna mnogi su zauzeti fakultetskim obavezama, a ima i onih koji uz fakultet nešto i rade, stoga svi željno iščekuju vikend ne bi li mogli odvojiti malo više vremena za učenje, napisali su studenti u uvodnom tekstu peticije koju je do sada potpisalo preko 3.400 studenata.

U NSK su odlučili poslušati studentske vapaje te od ponedjeljka otvoriti menzu, u dijelu grada u čijoj se blizini nalaze Filozofski fakultet, FSB i FER, a gravitiraju im studenti sa svih drugih fakulteta s obzirom na usluge posudbe knjiga i mogućnost učenja.

Menza se otvara u 10 sati ujutro, a otvorenju će prisustvovati i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

[FOTO] Pogledajte kako izgleda upravo otvorena menza u NSK: Pogled s terase je mrak