Pretraga

Evo gdje će jesti studenti koji preko ljeta ostaju u mjestu studiranja: Donosimo radno vrijeme menzi u četiri velika grada

A- A+

Iako se ljetnim ispitnim rokovima pomalo nazire kraj, brojni studenti zbog posla ili drugih obveza ostaju i dulje u mjestu studiranja. Produljuju si ostanak u domu, studentsku putnu kartu, no što je s prehranom? Kontaktiali smo četiri velika sveučilišta, u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku i pitali ih do kada će redovno raditi studentske menze.

Foto: srednja.hr

Kako subvencija prehrane na studentskim iskaznicama prestaje na mjesec i pol dana preko ljeta, tako i menze prestaju s radom. Za one studente koji odlaze na sezonu u neki sveučilišni grad ili ostaju u mjestu studiranja – hrane nema. Od 15. srpnja do 1. rujna na četirima velikim sveučilištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku studentske menze su zatvorene.

U Zagrebu nešto dulje rade samo kafići Studentskog centra

Kako smo napomenuli, nijedna zagrebačka menza neće biti otvorena od 15. srpnja. Neke će zatvoriti i prije pa će tako Restoran Express zatvoriti već sutra, 7. srpnja, a lijeva linija u Restoranu Savska zaključno s 13. srpnja.

S početkom rujna s radom počinju menze u studentskim domovima Stjepan Radić, Cvjetno naselje i Lašćina, a sve ostale otvaraju svoja vrata 3. rujna. Kafići imaju ponešto drugačije radno vrijeme. Od 16. do 20. srpnja Caffe bar SC radi u vremenu od 7 do 16 sati, a onda do 26. kolovoza ne radi zbog kolektivnog godišnjeg odmora. Nakon povratka s godišnjih, do 3. rujna rade do 16 sati, a potom redovno do 21 sat.

Rijeka svakih par dana prilagođava radno vrijeme

Studentski centar Rijeka u posljednjih je desetak dana objavio dvije promjene radnog vremena, no zaključni datum, odnosno početak godišnjih odmora nisu naveli. Kontaktirali smo prehranu SC-a u Rijeci i oni su nam rekli da će raditi dok se ne objavi sljedeća obavijest, ali da je to otprilike do 15. srpnja za sve objekte. U tablicama ispod možete vidjeti radno vrijeme riječkih menzi i kafića do 9. srpnja i od 9. srpnja do polovine mjeseca.

U Splitu i Osijeku sve menze zatvaraju sredinom srpnja

Na stranicama Studentskog centra u Splitu, a tako i u Osijeku, ne postoje detaljne obavijesti o zatvaranju studentskih menzi. Kontaktirali smo oba studentska centra i dobili informaciju da svake godine 15. srpnja zatvaraju sve menze, a ponovno otvaraju vrata 1. rujna, upravo zbog toga što se subvencije za prehranu studentima u tom periodu ne obnavljaju.