Pretraga

[FOTO] Bageri danas srušili skate skulpturu u zagrebačkom Studentskom centru

A- A+

Bageri su danas, u dvorištu zagrebačkog Studentskog centra, srušili skate skulpturu poznatu kao SC POOL Sculpture. Ona se do današnjeg rušenja nalazila odmah u nastavku tzv. Sretne kuće u dvorištu SC-a. Skate skulptura prije šest je godina, krajem srpnja 2013., već bila na meti bagera kada je nalog za njeno rušenje dao tadašnji sanacijski upravitelj SC-a. Tada su skejteri zaustavili rušenje, iako su bageri već bili srušili 30 posto skulpture. Danas, u gluho doba zagrebačkog ljeta, bageri su dovršili posao započet šest godina.

U dvorištu zagrebačkog Studentskog centra danas tijekom dana srušena je skate skulptura koja se nalazila odmah u produžetku tzv. Sretne kuće. Oko 16 sati, kada smo obišli ruševine dojučerašnje skate skulpture, na odlasku smo zatekli poveći kamion kako odvlači bager koji je rušenje obavio.

Skate skulptura u SC-u prije šest je godina bila skoro srušena. Krajem srpnja 2013. njezino rušenje zaustavilo je stotinjak skate aktivista, iako su bageri Zagrebačkog holdinga uspjeli srušiti 30 posto konstrukcije. Nalog za rušenje u ljeto 2013. izdao je tadašnji sanacijski upravitelj SC-a Pejo Pavlović radi proširenja parkirališnog prostora. Sedam godina ranije, skejteri su od SC-a dobili navedeni prostor za spomenutu skulpturu.

Marin Dundić, organizator prosvjeda iz 2013. kojim je zaustavljeno daljnje rušenje skulpture, tada je za Dnevnik.hr rekao kako ih nitko nije obavijestio o rušenju skulpture, a čini se kako se isti scenarij ponovio i danas. Naime, iz inicijative koja je 2013. zaustavila rušenje, danas su izvijestili kako ovoga puta nisu uspjeli u sprečavanju rušenja.