Pretraga

[FOTO] Najbolji studenti Sveučilišta u Zagrebu dobili stipendije vrijedne 10.000 kuna

A- A+

Ukupno 500 stipendija vrijednih po 10.000 kuna, dodijelilo je Sveučilište u Zagrebu danas svojim studentima u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta. Simboličnih 350, u povodu 350. godišnjice postojanja Sveučilišta, dobili su najbolji studenti, dok je preostalih 150 podijeljeno u još tri kategorije.

Od tog broja 40 ih je dodijeljeno studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike, deset stipendija dodijeljeno je uspješnim studentima sportašima, a preostalih 100, otišle su u ruke studentima slabijega socio-ekonomskoga statusa.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Student Kineziologije koji je pobijedio tumor održao nadahnut govor na dodjeli sveučilišnih stipendija

Dodjela je provedena na temelju uvjeta i kriterija Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2018./2019., koji je bio otvoren od 20. ožujka do 7. travnja 2019.

Ono što može veseliti stipendiste je činjenica da će im prvih sedam rata stipendije, biti uplaćeno već idući petak (24. svibnja), dok će im preostali iznos na račune sjesti tijekom srpnja.

Na svečanoj dodjeli govorili su rektor Sveučilišta Damir Boras, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Ivana Čuković – Bagić, zamjenica i izaslanica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević te u ime domaćina, prodekanica za strateška partnerstva i projekte Ekonomskog fakulteta Sanja Sever Mališ.

Za zabavni dio programa su bili zaduženi studenti Muzičke akademije Nina Franulović i Julijan Martinčević te student Akademije dramske umjetnosti Rok Jurčić.

U ime studenata zahvalu je iskazao Martin Kolenc, koji studira na Kineziološkom fakultetu. Njegov nadahnuti govor, možete pogledati u potonjem videu.