Pretraga

[FOTO] Najboljim studentima splitskog Sveučilišta dodijeljena priznanja i novčane nagrade

A- A+

Prema međunarodnim rang listama najbolje hrvatsko sveučilište, ono u Splitu, danas je na Medicinskom fakultetu obilježilo 45. obljetnicu utemeljenja, a svečana prilika je iskorištena i za dodjelu Rektorovih nagrada. Uz priznanje, najbolji studenti su dobili i novčanu nagradu od 1.000 kuna. Za razliku od Sveučilišta u Zagrebu koje od 2016. godine ne dodjeljuje novčane nagrade svojim laureatima, splitsko je iznos i povećalo za 200 kuna, u odnosu na lanjsku godinu.

Ukupno je Rektorovu nagrade za postignuća u akad. god. 2017./2018. dobilo 49 studenata sa svih sastavnica Sveučilišta u Splitu i to u tri kategorije: Rektorova nagrada za izvrsnost, Rektorova nagrada za studentski znanstveni ili umjetnički rad i Posebna rektorova nagrada.

Uz najuspješnije u znanstvenim postignućima, nagrađeni su i sportaši

Izdvojeni članak

[FOTO] Zagrebački rektor Boras: ‘Hrvatska treba mlade koji imaju snagu za znanost, za rad, ali za imati djecu’

U pozdravnom govoru rektor Ljutić je čestitao svim laureatima i zahvalio im što svojim trudom i radom, kao i iznimnim postignućima, doprinose visokom ugledu i rangiranju Sveučilišta na svjetskim ljestvicama, što ujedno doprinosi širenju pozitivnog ozračja  u društvu i daje nadu za bolju budućnost i napredak. To naposljetku, kako je istaknuo rektor, omogućava mladim ljudima da ostanu u svojoj sredini.

U ime nagrađenih studenata zahvalio se Alen Juginović s Medicinskog fakulteta.

Zahvalnice za iznimne sportske rezultate u sveučilišnom sportu  u akademskoj godini 2017./2018. i promicanje Sveučilišta u Splitu u sportskim natjecanjima pripale su pak članovima Akademskog futsal kluba „Universitas“  i članovima nogometne momčadi Sveučilišta u Splitu. Pojedinačnu nagradu zavrijedio je Ivor Šuljić (Alumni Pomorskog fakulteta), koji je bio najbolji strijelac Svjetskog sveučilišnog prvenstva u futsalu održanog u Kazahstanu 2018. U ime sportaša riječ zahvale uputio je član stručnog stožera nogometne momčadi izv.prof.dr.sc Marko Erceg s Kineziološkog fakulteta.

Pehar najuspješnijoj sastavnici na UNISPORT sportskim natjecanjima za studente Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2018./2019. pripao je Kineziološkom fakultetu, u čije ime ga je preuzeo dekan Damir Sekulić. Naime, održana su službena prvenstva Sveučilišta u Splitu u 14 sportova od čega se 12 sportova bodovalo za ukupni poredak, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Treće mjesto pripalo je Ekonomskom fakultetu, a drugo Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Dan Sveučilišta iskorišten i za imenovanje professora emeritusa

Izdvojeni članak
sveučilište u splitu

Najbolji studenti Sveučilišta u Splitu novčano nagrađeni: Donosimo listu s njihovim imenima

Dan Sveučilišta u Splitu je iskorišten i za imenovanja professora emeritusa, koji su taj status zavrijedili svojim dugogodišnjim radom na Sveučilištu.

Temeljem odluke Senata Sveučilišta u Splitu časno i zasluženo zvanje dodijeljeno je:
Dr. sc. Petru Filipiću, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom zvanju Ekonomskog fakulteta u Splitu
Dr. sc. Milanu Ivaniševiću, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom zvanju Medicinskog fakulteta u Splitu
Dr. sc. Maji Paveli Vrančić, umirovljenoj redovitoj profesorici u trajnom zvanju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu
Dr. sc. Danici Škari, umirovljenoj redovitoj profesorici u trajnom zvanju Filozofskog fakulteta u Splitu
Dr. sc. fra Luki Tomaševiću, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom zvanju Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.

U umjetničkom programu proslave sudjelovao je Mješoviti umjetnički zbor Umjetničke akademije u Splitu, pod ravnanjem maestra profesora Vlade Sunka.