Pretraga

[FOTO] Ni para, ni predstavnika ministarstva na dodjeli Rektorove nagrade u Zagrebu

A- A+

U najvećoj fakultetskoj dvorani u državi, onoj Kongresnoj na zagrebačkoj Ekonomiji, jučer su dodijeljene 183 Rektorove nagrade u pet područja. Mada su se među laureatima našli brojni budući stručnjaci u različitim znanstvenim i umjetničkim područjima, nadležno, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, odlučilo je ne poslati predstavnika na ovu dodjelu.

Razočarano je to u svojim prvim rečenicama spomenuo zagrebački rektor Damir Boras, te domentuo kako ova nagrada može i treba biti na ponos svim dobitnicima pa se tako i on još uvijek ponosi svojom, koju je dobio još 1973. godine. Ne znamo za 1973., ali treba reći da je uz plaketu, eventualno ponos ono jedino i što je pripalo ovogodišnjim dobitnicima (dobitnicama i ruža op. a.) obzirom da je rektor Boras novčane naknade od 1.500 kuna za dobitnike Rektorove nagrade ukinuo u ožujku.

Izdvojeni članak

Objavljeni dobitnici rektorove nagrade za koje je rektor Boras ukinuo novčanu naknadu

Kako smo spomenuli dodijeljene su 183 nagrade, od kojih najviše njih (131 rad) u kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad jednoga ili dvaju autora.

U kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora) nagrađeno je 24 rada. U kategoriji ‘veliki’ timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora) Rektorovu nagradu dobila su tri rada, a u kategoriji posebni natjecateljski uspjesi pojedinaca ili timova dodijeljeno je osam nagrada.

Posljednjih 17 Rektorovih nagrada dodijeljene su u kategoriji za najbolje studentske znanstvene i umjetničke radove, posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Izdvojeni članak

Zagrebačko sveučilište ukinulo 1500 kuna novčane naknade dobitnicima Rektorove nagrade

Kao i prethodnih godina, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 17. do 27. lipnja 2016. organizirana je izložba postera na kojima nagrađeni studenti predstavljaju svoje radove.

U konkurenciji su inače bila 262 rada, a nakon što ih je pregledalo Povjerenstvo za dodjelu Rektorove nagrade, konačnu odluku o 183 dobitnika donio je rektor Damir Boras.

U galeriji pogledajte najzanimljivije momente s dodjele, a u Facebook albumu ispod pogledajte sve dobitnike Rektorove nagrade.