Pretraga

[FOTO] Pogledajte najbolje momente s dodjele Rektorove nagrade u Zagrebu

A- A+

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu danas je 880 studenata dobilo Rektorovu nagradu. Nagrađeno je ukupno 184 rada u pet kategorija. Rektor Damir Boras u pozdravnom je govoru pozvao studente da svoja znanja i iskustva iskoriste u Hrvatskoj, a ne u inozemnim zemljama. Poručio je i da 90 posto dobitnika Rektorove nagrade, uspijevaju u karijeri odnosno postaju vrhunski stručnjaci i znanstvenici u svojim poljima. 

Damir Boras je također napomenuo da je čuvši i vidjevši dobitnike Rektorove nagrade zaključio kako oni u sebi utjelovljuju antičko načelo kalos kagathos, to jest načelo dobroga i lijepoga te im je poručio ‘budite takvi cijeli život, prema sebi, svojim obiteljima, svojoj djeci, koju nemojte zaboraviti imati’.

Izdvojeni članak

[FOTO] Ni para, ni predstavnika ministarstva na dodjeli Rektorove nagrade u Zagrebu

Od prošle godine nema novčanih injekcija za dobitnike Rektorove nagrade pa se Boras još jednom osvrnuo i na to rekavši kako smatra da ove nagrade vrijede puno više od 500 do 1.500 kuna, s koliko su se prethodno stimulirali dobitnici Rektorove nagrade na Sveučilištu u Zagrebu.

A pošto u proračunu nema tih ‘puno više’ novaca, koliko po njegovoj procijeni vrijede nagrađeni radovi, kompromisno je valjda rješenje bilo ukinuti studentima i tu siću.

Inače, od 184 rada, 123 nagrade su dodijeljene u kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad jednoga ili dvaju autora. U kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora) nagrađeno je 28 radova. U kategoriji „veliki“ timski znanstveni i umjetnički rad (više od 10 autora) Rektorovu nagradu dobila su 4 rada, a u kategoriji posebni natjecateljski uspjesi pojedinaca ili timova dodijeljeno je 7 nagrada. Rektorovu nagradu u kategoriji društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici dobilo je 22 rada.

Izdvojeni članak

Poznati dobitnici rektorovih nagrada Sveučilišta u Zagrebu i Splitu

Napomenimo pred kraj kako od 265 prijavljenih radova, tek 81 rad nije dobio Rektorovu nagradu, budući da ih je dakle 184 nagrađeno. 

Kao i prethodnih godina, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 6. do 13. srpnja 2017. možete pogledati izložbu plakata na kojima su nagrađeni studenti predstavili svoje radove.

Veliku galeriju fotografija s dodjele, možete pogledati u potonjem albumu na Facebooku.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmedia%2Fset%2F%3Fset%3Da.1311106472271747.1073741852.165279050187834%26type%3D3&width=500