Pretraga

Fotogalerija: Kako bi izbjegao studentski kredit, od kombija stvorio mini studentsku sobu

A- A+

Ken Ilgunas nije htio da svoj samostalni život započne sa ogromnim studentskim dugom, stoga se snalazio na sve načine kako bi ga izbjegao. Završio je diplomski studij živeći u kombiju uz pomoć brojnih kreativnih rješenja.

Većina studenata u Americi prisiljena je podizati skupe studentske kredite koje poslije diplomiranja dugo otplaćuju. To i nije početak koji bi se mogao nazvati idealnim, stoga je student Ken Ilgunas odlučio pokušati sve kako se ne bi zakopao u veliki dug. Svoje je studentske godine proveo živeći u kombiju, a za hranu, tuširanje i ostalo izvrsno se snašao, piše Business Insider.

Njegov je dug od preddiplomskog studija iznosio čak 32 tisuće dolara, a budući da je nezaposlenost visoka, nije mogao pronaći posao kojim bi ga uspješno otplaćivao. Umjesto toga, odselio se na Aljasku nekoliko mjeseci radio bilo koji posao koji su mu nudili. Znao je da ako ne otplati kredit što je brže moguće, kamate će mu kasnije to učiniti još težim. Gotovo svaki dolar koji je zaradio vraćao je banci. Nakon godinu dana otplatio je više od 18 tisuća dolara, nakon čega se stopirajući vratio u New York, no tamo je zarada bila mala, stoga se vratio na Aljasku i nakon dvije godine do kraja otplatio dugove.

Ono što je nakon tog iskustva zasigurno znao jest da sigurno želi nastaviti školovanje na višoj razini, ali bez ogromnog studentskog kredita. Tada je odlučio živjeti u kombiju, kojeg je kupio za 1500 dolara. Pogledajte kako se genijalno snašao u kombiju koji je pretvorio u mini studentsku sobu.