Pretraga

Francuski student putem Erasmusa došao u Zagreb na lakšu Ekonomiju

A- A+

Nakon Španjolca i Njemice koji su preko Erasmusa došli u Zagreb, odlučili smo pitati Francuza kako se on snašao u novoj sredini, gdje mu je teže studirati i što misli o našoj zemlji. Timothee Delacourt je došao u Zagreb u rujnu gdje će jedan semestar ići na predavanja te polagati ispite na Ekonomskom fakultetu. Za razliku od Sergija i Diane, Timothee predavanja sluša na engleskom jeziku.

Timothee Delacourt je iz Saint-Denisa, francuskog grada u blizini Pariza, no u rujnu je preko Erasmusa stigao u Zagreb. Timotheea smo  upoznali preko udruge Erasmus Student Network, a on nam je ukratko opisao doživljaj naše zemlje, studenata i Ekonomskog fakulteta gdje trenutno studira.

Izdvojeni članak

Španjolski student u Zagrebu: Faks mi nije težak, ali profesori pričaju prebrzo


Teže je studirati u Francuskoj

Mladi Francuz se odlučio za Zagreb zato što mu se Hrvatska činila kao prekrasna zemlja. Za razliku od Sergija na Geodetskom fakultetu i Diane na Grafičkom fakultetu koji se snalaze sa zahtjevnim hrvatskim jezikom, Timothee predavanja sluša na engleskom jeziku.

Ekonomski fakultet mu se sviđa, profesori i ostali studenti su jako susretljivi i ljubazni, ali bi se teško naviknuo na život u Hrvatskoj. Jedino kad bi dobio neku odličnu poslovnu ponudu onda bi možda razmislio o trajnom preseljenju.

Ako položi sve ispite koje ima u ovom semestru, u Francuskoj će nastaviti drugi semestar bez ikakvog zaostatka.

Erasmus je prilika koja se ne propušta

Timothee je gledao ponude za domove, ali je ipak iznajmio stan u čijem su mu pronalasku pomogli prijatelji. Od hrvatskog jezika zna samo nekoliko prostih riječi pa ga nismo tražili da ih izgovori kako bismo provjerili koliko mu dobro ide učenje.

Erasmus je odlična stvar pa ako dobijete priliku otići na razmjenu u drugu zemlju obavezno odite, za kraj je Timothee poručio svim studentima koji razmišljaju o razmjeni.