Pretraga

Genijalna praksa Filozofskog fakulteta: Umjesto plaćanja ‘kešom’, odradite školarinu

A- A+

Kako su pokazali nalazi državne revizije koje smo analizirali, na teret državnog proračuna školuje se samo dio studenata, dok ostali dio ili punu školarinu plaćaju iz vlastitog džepa. Zanimljiva je praksa Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji će ove godine putem raspisanog natječaja omogućiti manjem broju studenata da odradi školarinu.

foto: Ivan Božić| www.srednja.hr

Ukupno 15 studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu ove će godine imati priliku odraditi svoju školarinu, odluka je to tamošnjeg dekanskog kolegija, na temelju koje je raspisan i natječaj.

Izdvojeni članak

Školovanje u Hrvatskoj je besplatno? Evo koliko pojedini fakulteti zarađuju od vaših školarina

Studenti će povremeno biti zaposleni u prostoru garderobe, u učionici A-006 kao asistenti studentima i studenticama s invaliditetom te kao ispomoć u Fakultetskim službama u akademskoj godini 2017./2018. godini i to 360 sati za satnicu od 20 kuna.

Ovaj natječaj rezerviran je za studente teške financijske situacije koji nisu u mogućnosti sami snositi troškove školarine, što se prilikom prijave na njega dokazuje izjavom o članovima zajedničkog kućanstva i potvrdom Porezne uprave o prihodima članova obitelji u 2016. godini. Uz to, studenti u prijavi moraju priložiti fotokopiju indeksa i prijepis ocjena s naznačenim ukupnim prosjekom.

Zainteresirani studenti/studentice trebaju podnijeti prijavu na natječaj preko Urudžbenog ureda s naznakom za o.d. dekana, izv. prof. dr. sc. Željko Holjevac, u roku od 11. rujna do 29. rujna 2017. godine, a radi brže uspostave kontakta zamoljeni su da u prijavi navedu broj mobitela.

Određen broj drugih fakulteta također omogućuje studentima odrađivanje školarine, no kako natječaji nisu javno dostupni ili se niti ne provode, najbolje je da se javite u studentske referade svog fakulteta i na taj se način raspitate o ovakvoj mogućnosti otplate školarine.

[scribd id=358705319 key=key-0pG8HREXpUjXOaNx4DFs mode=scroll]