Pretraga

Grad Zadar raspisao natječaj za ukupno 115 stipendija za učenike i studente

A- A+

Na stranicama Grada Zadra objavljena su dva natječaja za dodjelu stipendija, od toga Natječaj za dodjelu stipendija studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja te Natječaj za dodjelu stipendija učencima i studentima, tako će ukupno 115 stipendija biti dodijeljeno učenicima i studentima za akademsku godinu 2016./2017.

Foto: Wikipedia

Za stipendiju za učenike i studente namijenjeno je sto stipendija od kojih petnaest njih za učenike srednjih škola, 25 za studente prve godine studija i trideset za studente starijih godišta. Ukupno trideset stipendija namijenjeno je za studente koji se školuju za deficitarna zvanja od toga pola za brucoše te pola stipendija za studente starijih godišta. Natječaj za studente iz obitelji slabijeg imovinskog statusa osigurano je ukupno petnaest stipendija.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Osijeku dodjeljuje dvjesto stipendija u iznosu od 10.800 kuna

Tri različita iznosa

Iznosi stipendija za učenike srednjih škola i studenata razlikuju se ovisno o mjestu obrazovanja i zanimanju. I dok će učenici svi dobiti jedanaku stipendiju u iznosu od 200 kuna, studentski uvjeti nešto su drugačiji. 

Za studente koji studiraju u mjestu prebivališta predviđeni iznos stipendije je 500 kuna, za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta stipendija će za akademsku godinu 2016./2017. iznositi 700 kuna mjesečno, a za studente koji se školuju za deficitarna zvanja 800 kuna mjesečno. 

Pravo na Stipendiju Grada Zadra mogu ostvariti učenici srednjih škola i studenti preddiplomskih i diplomskih studija, koji nisu ostvarili pravo na apsolventski staž te zadovoljavaju sljedeće uvjete:  

– Državljani su Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Zadra

– Imaju status redovitog učenika ili studenta, a nemaju odobrenu stipendiju ili kredit od strane drugog subjekta

– Ako upisuju preddiplomski studij, integrirani preddiplomski i diplomski studij, preddiplomski stručni studij ili specijačistički diplomski stručni studij i nisu stariji od 25 godina, odnosno 27 godina ako upisuju diplomski studij 

– Prethodno nisu koristili Stipendiju za isti stupanj i studijsku godinu obrazovanja

Također, pravo na stipendiju mogu ostvariti i studenti preddiplomskih i diplomskih studija koji se obrazuju za neko od deficitarnih zvanja, ukoliko udovoljavaju uvjetima. Prema Natječaju, deficitarna zanimanja i zvanja odnose se na njih ukupno deset: doktor medicine, magistar Informatike, magistar Biologije, studij Matematike, studij Fizike, studij Kemije, studij Elektrotehnike i računarstva, studij Farmacije, studij Strojarstva te Edukacijsko-rehabilitacijski studij. 

Prijave se za stipendije se podnose od 1. do 23. prosinca, a sve dodatne uvjete Natječaja, kao i potrebnu dokumentaciju provjerite ovdje

Izdvojeni članak

Fina raspisala natječaj za studentske stipendije od 3.000 kuna mjesečno

Pravo na stipendiju imaju svi studenti osim apsolvenata

Drugi Natječaj koji se odnosi na dodjelu stipendija studentima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja uključuje samo studente bez učenika srednjih škola, izuzev apsolvente.  

Stipendija za koju je rok prijave također od 1. do 23. prosinca Stipendija za studente koji studiraju u mjestu prebivališta iznosi 500,00 kuna, a za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta 700,00 kuna mjesečno. 

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti koji su:

– Državljani Republike Hrvatske 

– Kao redoviti studenti upisani na preddiplomski, diplomski, stručni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u Republici Hrvatskoj

– Prebivalištem prijavljeni na području Grada Zadra najmanje pet godina prije raspisivanja natječaja

– Nemaju stipendiju ili druge novčane potpore za školovanje odobrene od nekog drugog subjekta

Dodatne uvjete Naječaja kao i potrebnu dokumentaciju možete provjeriti ovdje.