Pretraga

Hrvatska dobila 384 nova doktora znanosti i umjetnosti: Ovo su njihova imena

A- A+

Hrvatska je dobila 384 nova doktora znanosti i umjetnosti, a svi oni danas će biti promovirani na Sveučilištu u Zagrebu. Najviše disertacija obranjeno je na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Foto: pixabay

U tijeku je promacija 384 nova doktora znanosti i umjetnosti koji su to zvanje stekli na Sveučilištu u Zagrebu. Promocija se održava u dva dijela, prvi je počeo u 11 sati, a drugi je na rasporedu od 13 sati. Svečanost se održava u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta, a zbog povorke od Sveučilišta do kazališta kratkotrajno se obustavlja promet na sjevernoj strani Trga Republike Hrvatske.

Izdvojeni članak

Žene dominantnije među novim doktorima znanosti, a evo i u kojem se području piše najviše disertacija

– Nakon što kandidati izgovore tekst prisege i rektor ih proglasi doktorima znanosti i umjetnosti, promovirani kandidati prebacit će kićanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime će i simbolično ući u novo i više akademsko zvanje. Uslijedit će uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti će završiti akademskom himnom Gaudeamus igitur, poručuju sa Sveučilišta.

U prvom dijelu promovira se 197 osoba, a u drugom njih 187. Imena novih doktora znanosti i umjetnosti koji su danas promovirani možete vidjeti u dokumentu pri dnu ovog teksta. *ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Najviše novih doktora znanosti dolazi s Prirodoslovno matematičkog fakulteta, ove godine ih je 67. Slijede Filozofski fakultet sa 61 promoviranim doktorom znanosti te Medicinski fakultet odakle je promovirano njih 46.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [108.16 KB]