Pretraga

Iz Ministarstva otkrili kada će biti pomaknuta rang-lista dobitnika državne stipendije

A- A+

Rezultate natječaja za državne socio-ekonomske stipendije Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) objavilo je još 3. prosinca, kada je počeo teći rok u kojemu su studenti mogli uložiti prigovor na rezultate. Rok za prigovore završen je 11. prosinca pa smo Ministarstvo pitali kada će konačno biti objavljena lista kandidata kojima je prigovor uvažen, kao i kada će doći do pomicanja crte na rang-listi dobitnika.

Foto: Martina Gelenčir|srednja.hr

Prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na države socio-ekonomske stipendije, povjerenstvo za provedbu natječaja najkasnije 30 dana od isteka roka za podnošenje prijava ministru mora predložiti listu kandidata kojima je prihvaćen prigovor. Ministar potom ima 15 dana da donese novu odluku o dodjeli stipendije i to na temelju prihvaćenih prigovora i eventualnog snižavanja praga.

Izdvojeni članak
stipendije

Objavljeni rezultati natječaja za državnu stipendiju u 2018./2019. godini

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja za srednja.hr potvrdili su kako je obrada pristiglih prigovora završena te otkrili kada će doći do pomicanja rang-liste dobitnika socio-ekonomskih stipendija.

– Rang-lista nakon žalbi te rang-lista nakon pomicanja crte bit će objavljene početkom sljedećeg tjedna, kažu nam iz Ministarstva.

Dodaju, tada će na službenoj stranici Ministarstva biti objavljen i broj pristiglih žalbi studenata.

Državna socio-ekonomska stipendija iznosi 1.200 kuna i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, od listopada do lipnja. Prve tri rate (3.600 kn) većini dobitnika u prvom krugu već su isplaćene. Natječajem je za ovu godinu predviđena dodjela 10.000 stipendija. Ukupno je na natječaj pristiglo 17.178 prijava, a dobitnika je na listi u prvom krugu bilo 9.966.

Napomenimo za kraj kako je u srijedu po treći puta pomaknuta rang lista dobitnika državnih STEM stipendija, a novi dobitnici tu stipendiju mogu prihvatiti sve do 16. siječnja u podne. Više o tome doznajte na ovoj poveznici.