Pretraga

Iz Ministarstva otkrili kada kreće isplata državnih stipendija i koliko će rata studenti dobiti

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja jučer je objavilo rezultate natječaja za državne socio-ekonomske stipendije. Studenti sada imaju tjedan dana da u Sustavu državni stipendija prihvate uvjete stipendiranja i unesu svoj broj žiro računa. Iz Ministarstva nam otkrivaju kada kreće isplata prve tri rate.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

– Rok za prihvat stipendija je 10. prosinca do 12:00 sati. Svim studentima koji ispravno unesu svoje žiro račune tri rate stipendija (za listopad, studeni i prosinac 2018. godine) isplatit će se tijekom prosinca, tako su na naš upit kada kreće isplata državne stipendije danas odgovorili iz Ministarstva.

Izdvojeni članak
stipendije

Objavljeni rezultati natječaja za državnu stipendiju u 2018./2019. godini

Državna stipendija iznosi 1.200 kuna, što bi značilo da će studentima u prvom valu isplate na račun sjesti 3.600 kuna. Nakon isplate u prosincu studentima će biti isplaćeno još šest rata, jer se stipendija dodjeljuje za ukupno devet mjeseci akademske godine.

Kako Ministarstvo nije konkretiziralo datum isplate stipendija, napomenimo da je prošle godine isplata krenula 18. prosinca 2017., ali rezultati prošlogodišnjeg natječaja objavljeni kasnije nego rezultati ovogodišnjeg. Lista dobitnika za prošlu akademsku godinu bila je poznata tek 8. prosinca 2017.

Podsjetimo za kraj, jučer je dodijeljeno 9.966 stipendija od 10.000 koliko ih se dodjeljuje natječajem Liste dobitnika kao i listu eliminiranih prijava možete vidjeti ovdje. U tijeku je rok za prigovore na rezultate natječaja. Studenti koji su ostali bez stipendija mogu ga uložiti sve do utorka, 11. prosinca 2018. Prigovori se šalju poštom, na adresu Ministarstva znanosti i obrazovanja.