Pretraga

Još jednom pomaknuta rang-lista dobitnika STEM stipendije od 10.800 kuna

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja po treći je puta ove akademske godine pomaknulo prag na rang-listama dobitnika državne STEM stipendije. Ukupno će biti dodijeljeno 3.400 STEM stipendija, a rok za prihvaćanje stipendije istječe za tjedan dana.

Foto: Srednja.hr

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja izvijestili su kako su upravo pomaknute rang-liste za dodjelu državnih STEM stipendija studentima. Studenti koji žele provjeriti svoje mjesto na rang-listi, moraju se prijaviti svojim AAI@EduHr identitetom u Sustav državnih STEM stipendija na poveznici te svojom identifikacijskom oznakom provjeriti svoje mjesto na rang-listi.

Izdvojeni članak
stipendije

Ministarstvo otkrilo kada kreće novi krug isplate STEM stipendija studentima

– Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do srijede, 16. siječnja 2019. godine do 12 sati, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te da upiše isključivo svoj broj žiro računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da je istu odbio, poručili su iz Ministarstva.

Napominju iz MZO-a i kako se crta nije pomicala na rang-listama u biotehničkom području s obzirom na to da su u tom području ispunjene kvote i za studente prve godine i za studente viših godina.

Državna STEM stipendija iznosi 1.200 kuna i isplaćuje se za devet mjeseci akademske godine. Ukupno će biti dodijeljeno 3.400 stipendija, a isplata dobitnicima koji su se na rang-listama našli u prvom i drugom krugu već je krenula.