Pretraga

Krenula dodjela STEM stipendija: Ministarstvo napominje da obavezno provjerite ispravnost ovih podataka

A- A+

Jučer je službeno krenula dodjela STEM državnih stipendija redovnim studentima. Poslani su prvi mailovi Ministarstva znanosti i obrazovanja studentima STEM područja u kojima ih upućuju da provjere ispravnost automatski prikupljenih podataka, i to najkasnije do 10. studenog u 12 sati.

Izdvojeni članak

Nakon našeg teksta ministrica Divjak pokrenula izmjene Pravilnika o dodjeli STEM stipendija

Ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 3.400 stipendija za studente STEM područja znanosti. Kako su i najavili, prijava i papirnate procedure nema, već se podaci redovnih studenata automatski prikupljaju. Podsjetimo, radi se o stipendijama u čijem smo Pravilniku pronašli znatne nedostatke pa je zbog naše priče Ministarstvo krenulo u izmjene uvjeta za dodjelu.

STEM studenti dobili mailove: MZO ih moli da provjere ispravnost prikupljenih podataka najkasnije do 10. studenog

Danas je službeno krenula dodjela STEM stipendija slanjem mailova redovnim studentima koje je sustav prepoznao kao one koji udovoljavaju uvjetima za dobivanje stipendije.

U mailu Ministarstvo upućuje studente na službenu stranicu STEM stipendija kako bi provjerili ispravnost svojih podataka – broj ostvarenih ECTS-a i prosjek ocjena, odnosno rezultate državne mature za studente prvih godina preddiplomskih STEM studija.

– U navedenu aplikaciju prijavljujete se putem Vašeg [email protected] elektroničkog identiteta pri čemu će Vam se dodijeliti jedinstvena identifikacijska oznaka kojom ćete moći utvrditi svoje mjesto na rang listi, stoji u mailu MZO-a koji nam je ustupio student TVZ-a.

Izdvojeni članak

Ovo su profesionalni vatrogasci koji su dobili stipendije za studiranje na TVZ-u

Ukoliko primijetite da vaši podaci u aplikaciji nisu ispravni vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena, napominju u mailu, obratite se svojem visokom učilištu da ispravi podatke. Ako se potkrala pogreška u rezultatima mature, MZO upućuje da se obratite Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, i to na e-mail adresu koja je upisana u aplikaciji.

Podatke je moguće ispraviti zaključno s 10. studenim 2017. do 12:00 h. Ako podaci nisu ispravljeni, uzet će se oni koji su navedeni u aplikaciji te će se na temelju toga izraditi rang liste.

Za sve dodatne informacije, MZO upućuje da se obratite kontakt osobi za STEM područje na visokom učilištu ili na mail adresu [email protected].

Rang-liste dobitnika 3.400 državnih STEM stipendija za akademsku godinu 2017./2018. objavljene su 28. studenog 2017., a više pročitajte ovdje.