Pretraga

Krenula isplata državnih stipendija: Poznato zašto dio studenata nije dobio novac

A- A+

Rezultate natječaja za državne socio-ekonomske stipendije Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 3. prosinca. Od tada je glavno pitanje među studentima kada će im novac sjesti na račun. Iz Ministarstva su priopćili kako su isplate krenule danas, ali stipendija nije isplaćena svim studentima.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

– Obavještavamo vas kako je započeo postupak isplate prve tri rate državne socio-ekonomske stipendije (za listopad, studeni i prosinac) u ukupnom iznosu od 3.600 kn. Svi studenti koji su unijeli ispravan broj žiro računa mogu sredstva očekivati do kraja tjedna na svojim računima, poručili su iz Ministarstva putem službene Facebook stranice za stipendije.

Izdvojeni članak
stipendije

Ovo je urnebesno: Studenti koji čekaju državnu stipendiju sada dobili i svoju himnu

Određenom broju studenata koji su uvjete stipendiranja prihvatili u prvom krugu stipendija nije isplaćena.

– Svi studenti otvaraju se kao dobavljači u Ministarstvu financija te je moguće da manji broj studenata iz raznih razloga (na koje ne možemo utjecati) nisu otvoreni kao dobavljači. Dio studenta unosio je neispravan IBAN žiro računa (žiro račun koji NE glasi na ime studenta, IBAN tekući račun i sl.). Napominjemo još jednom kako razloga za brigu nemate te molimo za strpljenje, napomena je Ministarstva uz dodatak kako će ostatak stipendija biti isplaćen u najkraćem mogućem roku.

Podsjetimo, državna socio-ekonomske stipendija isplaćuje se u devet mjesečnih rata, od listopada do lipnja, a iznosi 1.200 kuna mjesečno.